Πιτίνο: «Ποτέ στον Ολυμπιακό, έτσι θα μείνω στον Παναθηναϊκό!» (vid)

Πιτίνο: «Αν μείνω, είναι μεγάλο το "αν", θα κάνω ό,τι μπορώ, για να πάρουμε την Ευρωλίγκα - Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον πρόεδρο»

Ο Ρικ Πιτίνο παραχώρησε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στο GazzettaTV.

Ο Αμερικανός προπονητής ανέφερε αρκετά σημαντικά πράγματα:

«Δεν περίμενε κανείς πως θα προκριθούμε στα πλέι οφ. Αποδείξαμε πως δεν είμαστε μακριά από τις ισχυρές ομάδες της Ευρωλίγκα. Είμαστε τρεις σουτέρ μακριά από το F4. Η αδυναμία μας ήταν το σουτ.»

«Η Φενέρ είναι το φαβορί. Αρκετοί πιστεύουν πως η ΤΣΣΚΑ θα το πάρει. Εγώ βλέπω τελικό ανάμεσα σε Ρεάλ και Εφές. Και… θα το πάρει η Ρεάλ!»

«Η ομάδα στήθηκε λανθασμένα. Δεν έχει να κάνει με τα μπάτζετ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι καλοί. Δεν αρκεί να πας στο Final Four. Πρέπει να το κατακτήσεις.»

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει σουτέρ γύρω του. Ο Νικ Καλάθης πρέπει να έχει σουτέρ γύρω του. Είχε μια καλή χρονιά, χωρίς σουτέρ!»

«Είπα στους παίκτες μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα πως οδηγήσατε τον Τσάβι στην απόλυση. Δεν τον απέλυσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Με ρώτησαν τι εννοώ και μετά τους έδειξα βίντεο πως συμπεριφέρονταν σε άμυνα και επίθεση. Ντροπιάστηκαν από αυτό. Γνώριζαν ότι δεν είναι πρώτης τάξης σουτέρ και τους είπα να επανορθώσουν σε άλλους τομείς.»

«Δεν προσπαθώ να αλλάξω την ελληνική κουλτούρα. Αλλά δεν μου αρέσει η ασέβεια εκτός των παρκέ. Υπάρχει μεγάλο μίσος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Η ομάδα μου βρισκόταν σε εξαιρετικό ρυθμό και δεν έχει παίξει μπάσκετ εδώ και τρεις εβδομάδες.»

«Δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό. Θα απαντούσα 100% αρνητικά. Αγαπούσα το Κεντάκι και ρώτησα πως θα το έπαιρναν οι φίλαθλοι, αν πήγαινα στο Λούιβιλ. Μου είπαν πως το 90% θα με αγαπήσει που θα γυρνούσα στο κολλεγιακό πρωτάθλημα από τους Σέλτικς. Το αποτέλεσμα; Το 90% με μισούσε! Δεν έπρεπε να πάω στο Λούιβιλ. Πήρε ένα μεγάλο μάθημα.»

«Δεν έχω μιλήσει με τον Μάνο, ούτε με τον Δημήτρη για το μέλλον μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά. Αυτό είναι το καλό. Έχει να κάνει με το να έχεις έναν πρώτης τάξης οργανισμό. Αν αυτό θέλει ο Παναθηναϊκός, μπορώ να το υπηρετήσω. Αν δεν έχει να κάνει με αυτό, μάλλον δεν είμαι ο άνθρωπός σας. Θέλω οι παίκτες να πληρώνονται στην ώρα τους, να έχουν σπουδαίες εγκαταστάσεις. Θέλω οι παίκτες να έχουν το αίσθημα ότι αγωνίζονται στους Σέλτικς, ή στους Γουόριορς. Θέλω να χτίσω αυτήν την κουλτούρα.»

Δείτε το βίντεο πατώντας κλικ εδώ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News