Πιτίνο: «Οι τρεις "πράσινοι" που μπορούν να παίξουν ΝΒΑ»

Πιτίνο: «Δεν φώναζα στον διαιτητή. Κλώτσησα τον πάγκο...»

Ο Ρικ Πιτίνο, μιλώντας σε αθλητική ιστοσελίδα, αναφέρθηκε στους παίκτες του Παναθηναϊκού που μπορούν να αγωνιστούν στο ΝΒΑ.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα όσων είπε ο Πιτίνο στην ιστοσελίδα sdna.gr:

Στην Εθνική εκτός των άλλων υπάρχουν τρία παιδιά, που αγαπάτε ιδιαίτερα και είχατε στον Παναθηναϊκό. Πως βλέπετε την προοπτική τους και δη σε σχέση με το ΝΒΑ;

«Το ΝΒΑ είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με την Ευρώπη. Αν μπορεί ο Παπαπέτρου να είναι σε μία ομάδα του ΝΒΑ; Ναι, μπορεί. Αν μπορεί ο Παπαγιάννης να επιστρέψει στο ΝΒΑ; Ναι. Το πόσο θα παίζουν, αυτό δεν το ξέρω. To 1996, που πήρα με το Κεντάκι τον τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα, είχα 13ο παίκτη τον Ναζρ Μοχάμεντ. Δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορος, δεν πηδούσε ψηλά, αλλά έπαιξε 18 χρόνια στο ΝΒΑ. Όταν πας σε μία ομάδα του ΝΒΑ, οι πιθανότητες να ταιριάξεις σε αυτή είναι πολλές. Επομένως, ο Παπαπέτρου μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ.

Συναντήθηκα με τον Γιώργο τον Παπαγιάννη. Είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Είναι αδυνατισμένος, ο στόχος του είναι να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Οσον αφορά στον Ντίνο (σ.σ. Μήτογλου) είναι ενδιαφέρουσα προοπτική. Είναι κοντά στα 2.09, μακρύς και έχει ένα μεγάλο προσόν. Μπορεί να σουτάρει από μακριά. Στο ΝΒΑ οι σέντερ πλέον σουτάρουν το τρίποντο. Οι ψηλοί παίκτες γενικά».

Το ελληνικό μπάσκετ έχει έλλειψη ποσότητας στην θέση 5;

«Εχουμε τον Παπαγιάννη, μπορεί να παίξει ο Μήτογλου εκεί. Ο Ογκαστ; Μάλλον ο Ντόρσεϊ χρειάζεται περισσότερο από τους νατουραλιζέ. Εχουμε πιο πολλά θέματα στην περιφέρεια. Ο Ντόρσεϊ είναι πάρα πολύ χρήσιμος. Θέλουμε σκορ, θέλουμε ένας εναντίον ενός, θέλουμε σουτ και τα έχει αυτά».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News