Πιτίνο: «Ο Γιαννακόπουλος θύμωσε όταν μίλησα για τον Ολυμπιακό»

Ραντεβού Γιαννακόπουλου - Πιτίνο, διάθεση για ανανέωση

Συνέντευξη σε εφημερίδα παραχώρησε ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη σχέση του με το Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Documento:

«Η μοναδική φορά που νευρίασε μαζί μου ο Δημήτρης ήταν όταν δήλωσα ότι το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό. Ναι τον χρειάζεται και μάλιστα απεγνωσμένα. Αν αποχωρήσουν από το NBA οι Λέικερς υπάρχουν τόσες άλλες ισχυρές ομάδες, οι Σέλτικς, οι Σίξερς, οι Μπακς, οι Κλίπερς. Ωστόσο το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται τον Ολυμπιακό για να επιβιώσει ιδίως τώρα που ο Αρης και ο ΠΑΟΚ ζορίζονται. Οι επιπτώσεις πρέπει να εξαντλούνται σε πρόστιμα όπως έγινε με τους Πάτριοτς στο NFL. Κανένας δεν θα διανοηθεί να διώξει τους Πάτριοτς από τη λίγκα».

Τι άνθρωπος είναι τελικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

«Τον συνάντησα ελάχιστες φορές. Ισως λιγότερες από πέντε ιδίως την πρώτη χρονιά. Δεν ανακατευόταν πολύ με την καθημερινή λειτουργία της ομάδας. Μάθαινα τις ιστορίες που ξέρουν ολοι αλλά εμένα μου φέρθηκε καλά. Κάθε άνθρωπος έχει θετική και αρνητική πλευρά. Αν εμφανιζόταν ξαφνικά εδώ θα γνωρίζατε έναν άνθρωπο ντροπαλό προσηνή σεβαστικό μορφωμένο και ευγενικό έναν καλό οικογενειάρχη όπως ο πατέρας και ο θείος του. Οσο κι αν σας σοκάρει πιστεύω ότι αυτή είναι η πραγματική του εικόνα».

Οι παίκτες με τους οποίους συνεργαστήκατε στον Παναθηναϊκό θα είναι η βάση της εθνικής ομάδας;

«Εκτιμώ αφάνταστα τον Παπαπέτρου που είναι υπέροχος τύπος. Με τον Νικ Καλάθη έχουμε εξαιρετικά στενή σχέση και θα παίξει σίγουρα. Ο Παπαγιάννης επίσης. Δεν θα είμαστε πάντως εμείς το λιοντάρι της ζούγκλας θα ξεκινήσουμε σαν αουτσάιντερ από το κάτω μέρος της αγκύλης όπως θα έλεγαν στο NCAA. Ξέρετε δεν υπάρχουν στην Ελλάδα νέοι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εχετε μεγάλη παράδοση αλλά αμφίβολο μέλλον».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News