Πιτίνο: «Ο Γιαννακόπουλος είναι πολύ χαρούμενος τώρα - Χρειάζεται Καλάθη ο Πρίφτης!»

Πιτίνο: «Ο Γιαννακόπουλος είναι πολύ χαρούμενος τώρα - Χρειάζεται Καλάθη ο Πρίφτης!»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στο SDNA για τον φετινό Παναθηναϊκό, ενώ σχολίασε το γεγονός πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα του συλλόγου.

Αναλυτικά ένα κομμάτι της συνέντευξης:

Μου άρεσαν οι άμυνες του κόουτς Πρίφτη, πρέσαρε σε όλο το γήπεδο και αυτό μου άρεσε πολύ. Νομίζω ότι θα είναι μία δυνατή αμυντικά ομάδα. Αν θα σκοράρουν πολλούς πόντους; Αυτό είναι κάτι, που θα το δούμε. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός, ο Ολυμπιακός είναι και πάλι στο προσκήνιο, θεωρώ ότι θα πρόκειται για δύο ομάδες, που θα το παλέψουν για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Εχουν τα προσόντα για να τα καταφέρουν. Δεν πιστεύω ότι θα είναι όπως πέρυσι. Και οι δυο θα είναι πολύ καλύτεροι από την προηγούμενη χρονιά. Και θα δούμε στο τέλος τι θα συμβεί. Παπαπέτρου και Παπαγιάννης είναι σε εξαιρετική κατάσταση, Ηταν μεγάλη υπόθεση για μένα, που κοούτσαρα τον Σλούκα, πολύ καλό παιδί και παίκτης».

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για έναν πλέι-μέικερ. Αν ήσουν εσύ προπονητής του, ποιον θα έπαιρνες; Ή, αν προτιμάς, τι τύπου παίκτη χρειάζεται ο Παναθηναϊκός;

«Σίγουρα κάποιον που να δημιουργεί. Αν ψάχναμε τον τύπο του παίκτη, που ταιριάζει, θα λέγαμε έναν πλέι-μέικερ σαν τον Νικ Καλάθη. Ο Παναθηναϊκός έχει αθλητικότητα, πολύ καλό παιχνίδι μέσα στο καλάθι, τον Παπαπέτρου στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, χρειάζεται έναν δημιουργό τώρα. Αλλά αυτή είναι δουλειά του Δημήτρη Πρίφτη και του Νίκου Παππά βέβαια».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποστασιοποιηθεί από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ποια είναι η άποψή σου για αυτό;

«Ο Δημήτρης είναι πολύ χαρούμενος τώρα. Μίλησα μαζί του, περνάει πολλή ώρα με την οικογένειά του, ασχολείται με τις επιχειρήσεις του. Άφησε τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδης) και τον Φραγκίσκο (σ.σ. Αλβέρτης) να τρέξουν την ομάδα και είναι πολύ χαρούμενος που ασχολείται με τις επιχειρήσεις του και την οικογένειά του. Πλέον δεν παρακολουθεί πολύ τον Παναθηναϊκό. Και αυτό θες για τους ανθρώπους, να είναι χαρούμενοι. 

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι πρέπει να βοηθήσει η κυβέρνηση το μπάσκετ. Στην Ελλάδα οι ομάδες χάνουν λεφτά, στο ΝΒΑ κερδίζουν. Δεν μπορεί συνέχεια ένα επιχειρηματίας να χάνει χρήματα.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει τώρα πολύ καλή ομάδα. Ο Φραγκίσκος, ο Δημήτρης και ο Νίκος ο Παππάς έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό ρόστερ με μικρό μπάτζετ. Εχουν πολύ καλούς παίκτες. Εναν ακόμη πλέι-μέικερ πρέπει να πάρουν και θα είναι οκ».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News