Πιτίνο για Παπαγιάννη: "Μπορεί στο ΝΒΑ - Δεν προσπαθώ να τον διώξω από τον Παναθηναϊκό"

Ξανά στο ΟΑΚΑ ο Πιτίνο - Ωραίες στιγμές στην... επιστροφή

Ο Ρικ Πιτίνο, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sport24, ρωτήθηκε για το πόσο εύκολο όμως είναι για έναν αθλητή με βιογραφικό και πορεία στην EuroLeague να κάνει το άλμα για το ΝΒΑ και έφερε το παράδειγμα των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Η ιστορία με τον Φακούντο Καμπάσο είναι λίγο ιδιαίτερη, λόγω του ύψους του. Για τα άλλα παιδιά είναι πιο απλά τα πράγματα. Θα σου ξαναπώ το ίδιο: ο Ιωάννης Παπαπέτρου, για παράδειγμα, ναι μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ, το ίδιο κι ο Γιώργος Παπαγιάννης με τον Ντίνο Μήτογλου. Δεν θα είναι αστέρια όμως εκεί. Θα βγάλουν περισσότερα χρήματα στο ΝΒΑ; Ναι! Θα παίξουν τόσο όσο στην Ευρώπη; Όχι. Θα είναι όμως σε ομάδες του ΝΒΑ.

Πιθανότατα ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει τη μεγαλύτερη προοπτική απ όλους. Έχασε γύρω στα 15 κιλά. Ήθελα πολύ να σουτάρει από μέση απόσταση γιατί είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι, δεν είναι μόνο για να καρφώνει την μπάλα και να κάνει μπλοκ. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ.

Δεν προσπαθώ να τον διώξω από τον Παναθηναϊκό (γελάει). Αν δεν κάνω λάθος το επόμενο καλοκαίρι δεν υπάρχει buy out στο συμβόλαιό του, οπότε μπορεί να κυνηγήσει την επιστροφή στο ΝΒΑ. Αν το θέλει, μπορεί να τα καταφέρει. Είναι θέμα τι θέλει να κάνει.

Χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία για να δουλέψεις τόσο με το σώμα σου και να το φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Τα έχει καταφέρει. Πιστεύω ότι ο στόχος του είναι να βρίσκεται στο ΝΒΑ την επόμενη σεζόν. Θέλει να τα πάει περίφημα με τον Παναθηναϊκό φέτος στην EuroLeague, του έχω εμπιστοσύνη ότι θα τα πάει”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News