Πιτίνο για Παναθηναϊκό, Βόβορα, Κάτας και τα «παιδιά του»

Πιτίνο για Παναθηναϊκό, Βόβορα, Κάτας και τα «παιδιά του»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Τζάμπολ» ο Αμερικανός τεχνικός:

Για την πρόκριση με το Iona στην τελική φάση του NCAA: «Επί 60 μέρες είχε σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Μία εβδομάδα πριν το τουρνουά άρχισαν οι διπλές προπονήσεις. Πολύς κόσμος δεν περίμενε να περάσουμε, αλλά τα καταφέραμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Για τον αν θα είναι προπονητής της Εθνικής: «Σχεδιάζω να είμαι. Ήδη έχω συμφωνήσει με τέσσερις βοηθούς. Γύρω στις αρχές Μαΐου σκέφτομαι να έρθω στην Ελλάδα να δω κάποια παιχνίδια. Σαφώς και παρακολουθώ τις ομάδες, όπως έχω δει τη Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι. Στην πρώτη φάση δεν θα έχουμε παίκτες από το NBA, αλλά θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με εμπειρία και να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα».

Για τον Σπανούλη: «Του έχω στείλει μηνύματα και του έχω πει ότι θέλω να είναι αρχηγός σ’ αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι μόνο οι ικανότητές του. Αυτό που τον διακρίνει η αγάπη του και το πάθος του. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση. Το βασικό μέλημα είναι να είναι υγιής. Η πρότασή μου είναι ανοικτή, είναι ειλικρινής και τώρα είναι στο δικό του χέρι».

Για το αν έχει παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό φέτος: «Έχω δει κάποια ματς στο κινητό μου τηλέφωνο. Σαφώς και παρακολουθώ τα δικά μου παιδιά. Ο Παπαγιάννης είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όλοι τους είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και θα είναι στην Εθνική. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι ο Γιώργος Βόβορας αποχώρησε, ωστόσο εύχομαι τα καλύτερα στον διάδοχό του».

Για την Ορτέζ: «Δεν είμαι στο γκρουπ επενδυτών. Λειτουργώ σε συμβουλευτικό ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι αν περνούσε από το χέρι θα επενδύαμε σε ελληνική ομάδα. Η συγκεκριμένη ομάδα επενδυτών δεν μπορούν να καλύψουν μία τόσο μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει οι φίλοι μου στη Νέα Υόρκη να ασχοληθούν μ’ αυτό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News