Πιτίνο: «Δεν ήθελα να αναλάβω τον Παναθηναϊκό φέτος»

Άθλια εικόνα και βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Κυριακή 17 Μαϊου στις 13:30, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελε να επιστρέψει στους “πράσινους” μετά την πρώτη του επιτυχημένη θητεία αλλά και το τι θα μπορούσε να είχε αλλάξει το επίπεδο της ομάδας, κάνοντάς την ακόμη πιο ανταγωνιστική.

Ακολουθούν σε τίτλους ορισμένες από τις ατάκες-φωτιά της μεγάλης συνέντευξης του Ρικ Πιτίνο:

Για τον χαρακτήρα του Τζόρνταν: «Όλοι έχουν πάθη και σύνδρομα. O Τζόρνταν έχει το σύνδρομο του ανταγωνισμού. Τυχαίνει να τον ξέρω αρκετά καλά. Πολύ καλό παιδί με πολύ πάθος αλλά θυμηθείτε, αν παίξεις μία παρτίδα σκάκι με τον Τζόρνταν, και δεν είναι καλός στο σκάκι, θα τον κερδίσεις. Αλλά τότε θα βγει έξω και θα βρει κάποιον που ξέρει καλό σκάκι και θα σε προκαλέσει ξανά και θα σε διαλύσει».

Για τον GOAT του μπάσκετ: «Για εμένα ο Τζόρνταν είναι το νούμερο ένα και ο Λεμπρόν είναι το νούμερο ένα-άλφα. Δεν είχε την ικανότητα του Μάικλ Τζόρνταν στο σκοράρισμα. Όταν ένα παιχνίδι κρινόταν στις λεπτομέρεις, ο Τζόρνταν μπορούσε να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο μόνος του».

Για τον Παναθηναϊκό: «Την δεύτερη χρονιά δεν ήθελα να προπονήσω τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν του δικού μου στιλ, η ομάδα της δεύτερης χρονιάς».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Αυτό που ήθελα ήταν να προπονήσω την Εθνική ομάδα. Το οποίο και θα κάνω. Θα προπονήσω την Εθνική ομάδα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ρικ Πιτίνο θα προβληθεί στο «Open Sport» της Κυριακής, στο πλαίσιο του αφιερώματος της εκπομπής στον Μάικλ Τζόρνταν, με αφορμή τα δύο τελευταία επεισόδια του ντοκιμαντέρ “Last Dance”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News