Πήρε θέση για Αναστόπουλο ο Βασιλειάδης

Επίσημο: Αρχίζει πάλι η Superleague!

Ο Γιώργος Βασιλειάδης πήρε θέση για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες στην υπόθεση του Παναγιώτη Αναστόπουλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση του Έλληνα διαιτητή, Παναγιώτη Αναστόπουλου τονίζοντας πως: «Έχουμε εξιχνιάσεις σε όλες τις υποθέσεις, με τελευταία την ταυτοποίηση ατόμων που επιτέθηκαν στον διαιτητή. Περιμένουμε από την δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα και να οδηγήσει εκεί που τους αξίζει και τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς».

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε και για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου, τονίζοντας: «Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα της βίας. Η καραμέλα ότι η αστυνομία φταίει για τα πάντα, καταρρίφθηκε μετά τον τελικό του Σαββάτου.

Είμαι αισιόδοξος ότι με τη νέα ηγεσία της Super League θα μπορούμε να έχουμε και ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την ασφάλεια. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δεν βλέπω ιδιαίτερα διάθεση να αλλάξουν. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό στρατό. Όχι για να φτιάξουν ένα προϊόν για το οποίο θα κερδίζουν οικονομικά».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού πρόσθεσε: «Η πολιτεία πρέπει να φτιάξει και φτιάχνει ένα πλαίσιο αρκετά σκληρό αλλά και σύγχρονο για να μπορεί να βοηθήσει το οργανωμένο ποδόσφαιρο να προχωρήσει. Στα θέματα της βίας νομοθετήσαμε αρκετά αυστηρές διατάξεις που σκοπό έχουν να αποκλείσουν τους ταραξίες δια παντός από τα γήπεδα. Ευχή μας η δικαιοσύνη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει για να μπορέσουμε να αποκόψουμε τους ταραξίες από τα γήπεδα. Δυστυχώς οι ίδιες οι ΠΑΕ και η ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένες να διαφυλάξουν το προϊόν. Δείχνουν σα να μη θέλουν τον κανονικό φίλαθλο μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, με απόλυτη ευθύνη των ΠΑΕ η ευκαιρία να μπει κανονικός κόσμος και να είναι ένα πρόκριμα για την επόμενη χρονιά».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News