Πήρε το... μάθημα ο Στραματσόνι;

Πήρε το... μάθημα ο Στραματσόνι;

Οι πρώτες μήνες παρουσίας του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό ήταν γεμάτοι με …πειραματισμούς.

Ο Ιταλός τεχνικός χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να μπει στο …κλίμα του ελληνικού πρωταθλήματος, για να μάθει τους παίκτες και την ομάδα του και να προσαρμοστεί σε έναν διαφορετικό ποδοσφαιρικό …πλανήτη.

[ads2]

Ο προπονητής του Τριφυλλιού έκανε πολλά λάθη, εξέπληξε με αρκετές επιλογές του και δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους βασικούς στόχους του Παναθηναϊκού.

Ο Στραματσόνι θεωρεί ότι …έμαθε το μάθημα του, τραβάει μια “κόκκινη γραμμή” στο κοντινό παρελθόν και κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τους Πράσινους, κρατώντας χαμηλούς τόνους και …μικρό καλάθι. Ο Ιταλός αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του, αλλά και ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Ο Ιταλός είναι συνειδητοποιημένος. Ξέρει που βρίσκεται, τι απαιτήσεις έχει ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός και είναι αποφασισμένος να βάλει τη …σφραγίδα του στην ομάδα.

Ο τεχνικός του Τριφυλλιού “χάραξε” το βασικό μεταγραφικό σχεδιασμό, έκανε “εκκαθαρίσεις” στο ρόστερ με παίκτες που θεωρεί ότι δεν χωρούν στα πλάνα του και προσθήκες στο τεχνικό επιτελείο, ενώ “χτίζει” την ομάδα του, σύμφωνα με την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία.

Το αγαπημένο του σύστημα 4-3-3 μένει για την ώρα στην …άκρη, το περσινό 4-1-3-2 είναι μια καλή εναλλακτική, όμως τούτη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί στο 4-2-3-1 που …παρουσιάστηκε στην Ολλανδία. Ο Στραματσόνι έριξε όλο το βάρος στο συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο αρχικά προορίζει για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας του, ενώ όλος ο σχεδιασμός του βασικού στάδιου της προετοιμασίας (τακτική και φυσική κατάσταση), έγινε με στόχο οι Πράσινοι να είναι πανέτοιμοι στις 28 Ιουλίου.

Ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας του, μεγαλύτερη συμμετοχή των χαφ στην επιθετική ανάπτυξη και καλύτερη αμυντική συμπεριφορά είναι οι τρεις …επιθυμίες του Στραματσόνι, ο οποίος ακολουθώντας την …ιταλική συνταγή επικεντρώθηκε αρκετά στο κομμάτι της τακτικής στις εννέα ημέρες προετοιμασίας στην Ολλανδία και δούλεψε στην λεπτομέρεια.

Novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News