Αστειότητες! Εσιέν, Κονσεϊσάο και Αλοΐζι...

Αστειότητες! Εσιέν, Κονσεϊσάο και Αλοΐζι...

Όταν οι ΠΑΕ λένε ότι θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο τα υποψήφια μεταγραφικά αποκτήματα συμβαίνουν πολλά και διάφορα, αλλά συνήθως βγαίνει «λευκός καπνός» για τους ποδοσφαιριστές…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν πέρσι με τον Μάικλ Εσιέν, όπου ο Γκανέζος πέρασε τα τεστ με εντολή!

[ads2]

Διότι το ιατρικό επιτελείο εξέφρασε τις ανησυχίες για την κατάσταση του 32χρονου μέσου, αλλά οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν ανεβάσει τόσο ψηλά τις προσδοκίες που ένιωθαν ότι δεν μπορούν να κάνουν πίσω.

Και δεν έκαναν, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ωστόσο υπάρχει και μια από τις πιο παράδοξες ιστορίες πριν από έντεκα χρόνια. Το καλοκαίρι του 2005. Όταν ήρθε ο Βραζιλιάνος Φλάβιο Κονσεϊνσάο και «κόπηκε» ο Αυστραλός Τζον Αλοΐζι!

Στις 29 Ιουνίου 2005 αφίχθη στην Αθήνα το «καγκουρό». Ο 29χρονος (τότε) Αυστραλός προερχόταν από ένα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, όπως ήταν το ισπανικό, με τη φανέλα της Οσασούνα (26 συμ. – 6 γκολ), ενώ ήταν και βασικό στέλεχος της Εθνικής Αυστραλίας (ως τότε 33 συμμετοχές).

Ο Αλοΐζι πέρασε από εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έπαιζε χωρίς χιαστό! Σπάνιο φαινόμενο, αλλά αθλητικά και ιατρικά «υπαρκτό».

Για παράδειγμα κάτι ανάλογο έκανε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης!

Έτσι λίγες ημέρες μετά την άφιξή του, ο Παναθηναϊκός τον ενημέρωσε ότι «κόβεται», με τον Αυστραλό ν’ απειλεί ότι θα στείλει τους «πράσινους» στη FIFA.

O Αλοΐζι επέστρεψε στην Ισπανία και φόρεσε τη φανέλα της Αλαβές. Παραδόξως ο επιθετικός που δεν έκανε στους «πράσινους», με τη φανέλα των Βάσκων έκανε 33 συμμετοχές, πέτυχε 10 γκολ και συγχρόνως οδήγησε την Αυστραλία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, όπου είχε τέσσερις συμμετοχές και ένα γκολ.

Η Αυστραλία πέρασε από τον όμιλο, με μια νίκη (Ιαπωνία 3-1, ένα γκολ και μία ασίστ ο Αλοϊζι), μια ισοπαλία (2-2 Κροατία, μία ασίστ) και μια ήττα (2-0 Βραζιλία), ενώ στον γύρο των «16» αποκλείστηκε από την μετέπειτα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία (2-0).

Το ίδιο καλοκαίρι και οι ίδιοι άνθρωποι στο ιατρικό επιτελείο άναψαν το «πράσινο» φως για τον Φλάβιο Κονσεϊνσάο. Μια μεταγραφή που πέρασε από σαράντα κύμματα, μέχρι να πει το «ναι» η Γαλατασαράι και να έρθει στην Αθήνα ο ποδοσφαιριστής.

0 31χρονος Βραζιλιάνος μέσος, με τεράστια καριέρα σε Κορούνια, Ρεάλ και φυσικά την Εθνική ομάδα (64 συμ. – 9 γκολ), προερχόταν από μια «γεμάτη» σεζόν με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης (27 συμ. – 2 γκολ).
Παρ’ όλα αυτά στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ένας… παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, κάνοντας 21 συμμετοχές (14 Πρωτάθλημα, 7 Ευρώπη), με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο να μείνει ελεύθερος, επιλέγοντας μάλιστα να κρεμάσει τη φανέλα του!

Σε ηλικία μόλις 31,5 χρονών!

Εκ των υστέρων μάθαμε ότι την τελευταία διετία «σέρνονταν» τόσο στη Μπορούσια όσο και στη Γαλατασαράι, με Γερμανούς και Τούρκους να κάνουν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα «παλτά» που πέρασαν από την ομάδα τους!

Προφανώς είχε «καεί» μετά από μια εφταετία σε πολύ υψηλό επίπεδο…

Ωστόσο στον «ιατρικό έλεγχο» ο Κονσεϊσάο ήταν… «κατάλληλος» και ο Αλοϊζι «ακατάλληλος»!

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News