Με ποιο κριτήριο γίνονται οι αποχωρήσεις;

Δίνει ευκαιρίες

[ads]

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει στον Παναθηναϊκό και αυτό δεν συμβαίνει μόνο για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους, αλλά και στο θέμα των αποχωρήσεων. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

[ads2]

Εγώ προσωπικά θέλω να σταθώ στο δεύτερο, στις αποχωρήσεις. Τα ονόματα των παικτών που φαίνεται (και από όσα γράφονται, αλλά και από όσα δείχνει ο Ιταλός) ότι δεν υπολογίζονται είναι οι: Μπουμάλ, Οδυσσέας και Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Χουχούμης, Μαρινάκης, Ρινάλντι και οι “κομμένοι” Βέμερ-Ταυλαρίδης.

Αφήνουμε τους δύο τελευταίους και πάμε να “ψάξουμε” τον λόγο αποχώρησης τον υπολοίπων. Οι Χουχούμης – Μαρινάκης δικαιολογημένα αποχωρούν, αφού δεν “έπεισαν” πως μπορούν να παίξουν για τον Παναθηναϊκό. Πήραν ευκαιρίες, αλλά δεν απέδωσαν ούτε στα φιλικά. Αν και τις τελευταίες ώρες ακούγεται ένα σενάριο περί παραμονής του Χουχούμη στσην ομάδα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει και να έρθει ο Μπιτόλο που ακούγεται, αλλά ο χρόνος θα δείξει.

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ με ποιο κριτήριο αποχωρεί; Ο περσινός MVP του Παναθηναϊκού για Γενάρη – Φλεβάρη (όταν και τραυματίστηκε) φέτος δεν πήρε ευκαιρίες και κινδυνεύει να χάσει μία πολύτιμη μονάδα για την οποία, ουσιαστικά, δεν έχει άποψη στο γήπεδο. Ο Μπουμάλ και ο Εμποκού είναι οι μόνοι εξτρέμς του Παναθηναϊκού που μπορούν να σπάσου με ευκολία κλειστές άμυνες και να απειλήσουν με μακρινά σουτ, κάτι που δεν κάνει ο Ιμπάρμπο που όμως κάνει όλα τα άλλα (μαρκάρισμα, τρίπλες, τρέξιμο, πίεση κλπ).

Επίσης, με τι κριτήριο βγήκε συμπέρασμα ότι ο Ρινάλντι “δεν είναι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό”; Με τα…5λεπτα που παίζει σε κάθε αγώνα; Ο Ρινάλντι, για όσους έχουν παρακολουθήσει, έχει φέτος 6 συμμετοχές. Μία στο κύπελλο ως βασικός, ένα 20λεπτο στον Πειραιά με το σκορ στο 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού και άλλες 4 συμμετοχές που στο σύνολό τους βγάζουν 20 λεπτά μαζί! Από την άλλη, στα 3-4 φιλικά που έχει παίξει με τον Παναθηναϊκό φέτος, έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές.

Τέλος, οι δύο Βλαχοδήμοι. Ο Παναγιώτης έχει πάρει λίγες ευκαιρίες, σε άλλα παιχνίδια ήταν θετικός (πχ με ΠΑΣ εκτός και ΠΑΟΚ εντός πέρσι), ενώ φέτος δεν έχει πάρει συμμετοχές. Από την άλλη, ο Οδυσσέας έχει παίξει μόλις δύο φορές και στην μία κατάφερε να κρατήσει το 0 (με τον Ηρακλή στο κύπελλο φέτος). Αναρωτιέμαι πως γίνεται κάποιος με 47 συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές της Γερμανίας και με περίπου 70 στην Β’ ομάδα της Στουτγάρδης δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό. Να υπενθυμίσω πως ο λόγος που έφυγε από τους Γερμανούς ήταν γιατί ήθελε να πάει κάπου που θα παίζει κάτι παραπάνω από τους αγώνες κυπέλλου(της πρώτης ομάδας), όπως γίνονταν στην Γερμανία.

Φυσικά, για να υπάρχουν και αφαιρέσεις και προσθήκες στο ρόστερ με βάση όσα διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, θα πρέπει να είναι μέχρι τον Γενάρη στην ομάδα ο Αντρέα Στραματσιόνι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News