Πιο... εύκολο το 4-4-2 με Μακέντα

Πρώτο γκολ για Μακέντα στο Κορωπί

Η μεταγραφή του Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην πράσινη ενδεκάδα με τον Γιώργο Δώνη να σκέφτεται διαφορετικά σχήματα αναλόγως την περίσταση.

Είναι βέβαιο ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα μείνει άπραγος στον Παναθηναϊκό και όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες και τα αγωνιστικά λεπτά που τους αντιστοιχούν.

Στην προσπάθειά του να βάλει και τον Μακέντα στην εξίσωση… ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται σε σκέψεις για την εφαρμογή σχημάτων που θα δίνουν έμφαση στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση.

Το σύστημα με τους τρεις αμυντικούς απέδωσε την πρώτη αγωνιστική απέναντι στην Ξάνθη, ενώ στο παιχνίδι με την Λαμία (μετά το 1-1) ένα πιο επιθετικογενές σχήμα έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Την δεδομένη στιγμή ο Δώνης δουλεύει πάνω στον 27χρονο Μακέντα, ο οποίος είναι και ένας εκ των πιο έμπειρων παικτών του τριφυλλιού στο τωρινό ρόστερ.

Ο Μακέτα, παρότι έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται και στο πλάι, θα παίρνει θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης. Ένα κοντό σχήμα 4-4-2 με τον Μουνιέ συμπαραστάτη στην επίθεση και τον Μπουζούκη πίσω από τους φορ, φαντάζει πιο πιθανό για τα παιχνίδια που οι πράσινοι θα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, ή θα κυνηγούν το γκολ της νίκης.

Επίσης, υπάρχει και η πιθανότητα εφαρμογής και του 4-2-3-1, ώστε να συμπεριληφθεί και ο Χατζηγιοβάνης στο αρχικό σχήμα (στο 3-4-2-1 θα μείνει αναγκαστικά εκτός).

Τέλος, ο Δώνης θα δουλέψει περισσότερο στο μέλλον και με τους Βέργο – Καμπετσή, ώστε αμφότεροι να δέσουν με τον Μακέντα, ο οποίος έχει αρετές και στο passing game.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News