Πιο αυστηρά τα οικονομικά δεδομένα στη Euroleague, τέλος τα αυτοκόλλητα στα παρκέ

Την πάτησε! Η Euroleague είχε δώσει το πλεονέκτημα στη Ρεάλ (pic)

Η Euroleague ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών για να γίνουν δραστικές αλλαγές μεταξύ των οποίων είναι και η κατάργηση των αυτοκόλλητων στα παρκέ.

Τα αυτοκόλλητα στα παρκέ αποτελούσαν μείζων ζήτημα για τους παίκτες της Euroleague, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που είχαν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων ήταν οι Τζέιμς Γκιστ και Ντάνιελ Χάκετ.

Έτσι, η Ένωση Παικτών ήρθε σε συμφωνία με τη διοργανώτρια αρχή για την κατάργησή τους από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ακόμη, σημαντικές αλλαγές θα γίνουν και στις πληρωμές των παικτών, όπως και στα πρόστιμα που επιβάλλονται από τη Euroleague.

Επίσης, η καλοκαιρινή προετοιμασία των ομάδων δεν θα μπορεί να ξεκινάει πριν από τις 22 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες θα έχουν λιγότερες προπονήσεις.

Παράλληλα, οι ομάδες θα υποχρεούνται να δίνουν ρεπό στους παίκτες τους, εκτός από τις διπλές εβδομάδες, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στα ωράρια που θα προπονούνται οι ομάδες.

Τέλος, οι αθλητές θα μπορούν πλέον να μένουν σε μονόκλινα δωμάτια και όχι δίκλινα, ενώ και σε περίπτωση τραυματισμού ο κάθε παίκτης θα μπορεί να εξεταστεί από δικό γιατρό για να παίρνει μία δεύτερη γνώμη.

Τα νέα οικονομικά δεδομένα

Εκτός των αποφάσεων για τους παίκτες, έγινε συζήτηση για τους νέους κανονισμούς και το Financial Stability Fair Play και σε αυτό το κομμάτι έγκειται η μεγαλύτερη αλλαγή: Από την σεζόν 2022-2023, ο ιδιοκτήτης ενός κλαμπ θα πληρώνει πρόστιμο, εφόσον τα έξοδα ξεπεράσουν το 40% του ετήσιου μπάτζετ. Αυτό το ποσό θα μοιράζεται στις ομάδες που θα συμβαδίζουν με τον συγκεκριμένο κανονισμό και ουσιαστικά θεσπίζεται η προστασία του ανταγωνισμού.

Παράλληλα, το συμβούλιο επίλυσης διαφορών της Euroleague θα κληθεί να λύσει πιο άμεσα το ζήτημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές και από εδώ και πέρα θα ισχύει το εξής: Μετά από καθυστέρηση 30 ημερών, θα υπάρξει περίοδος επιτήρησης για τον σύλλογο, ενώ μετά το δίμηνο (60 μέρες), θα ξεκινά πειθαρχική διαδικασία από την Euroleague. Επίσης, αν υπάρχουν οφειλές σε παίκτες ή προπονητές, το εκάστοτε κλαμπ δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2019-20.

Πηγή: allstarbasket.gr

Eλέγξτε επίσης

Μήτογλου: «Δεν έχω κάτι να πω»

Μήτογλου: «Δεν έχω κάτι να πω»

Στο ότι η Αρμάνι Μιλάνο έβαλε πολλά μεγάλα σουτ στάθηκε ο Ντίνος Μήτουγλου μετά την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.