Πικρές... αλήθειες από Διούδη - Τι είπε για τις αντιδράσεις του κόσμου

Πικρές... αλήθειες από Διούδη - Τι είπε για τις αντιδράσεις του κόσμου

O Σωκράτης Διούδης μίλησε για την επέμβασή του στο πέναλτι του Ρόμανιτς, ενώ τόνισε πως κατανοεί τις αντιδράσεις του κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωκράτη Διούδη:

«Είναι μια έδρα που μας δυσκολεύει παραδοσιακά αλλά δεν το σκεφτόμασταν είχαμε σημαντικότερα να σκεφτούμε, όπως το γεγονός πως δεν είχαμε νίκη. Ήρθαμε συγκεντρωμένοι θέλαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και είμαστε ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε».

Για το πέναλτι: «Είναι δύσκολο να παίζεις με πίεση, ήρθε σε στιγμή που δεν είχαμε απειληθεί θα ήταν άσχημο να δεχτούμε γκολ. Όμως πιστεύω θα βρίσκαμε τρόπο να ανταπεξέλθουμε. Βλέπουμε πέναλτι των αντιπάλων, κοιτάμε που το εκτελούν, αλλά είναι απόφαση της στιγμής».

Για το καλό ποσοστό που έχει στα πέναλτι: «Τύχη δεν είναι, προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος και να μπω στο μυαλό του αντιπάλου».

Για το αν αυτή η νίκη αλλάζει την κατάσταση: «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, δε λέει κάτι πως νικήσαμε θα γινόταν κάποια στιγμή. Έχουμε ματς την Τρίτη, είναι θετικό αυτό. Να πάρουμε ψυχολογία, να έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει για να βγάλουμε τον εαυτό μας στο γήπεδο».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Πέρα από το να αρχίσουμε να νικάμε, είναι δύσκολο να πηγαίνεις κάθε εβδομάδα στο προπονητικό και να είσαι δυσαρεστημένος να βλέπεις στεναχωρημένα πρόσωπα. Τα δίνουμε όλα χάσαμε αποτελέσματα στα σημεία από δικά μας λάθη κάποιες φορές. Η ψυχολογία είναι σημαντική, να χτίσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως είναι αρχηγός και το δείχνει: «Είναι ευθύνη να είσαι αρχηγός ειδικά σε νέα ομάδα με πολλά ξένα παιδιά, έχουν αντιληφθεί που βρίσκονται, υπάρχουν νέα παιδιά που θέλουν καθοδήγηση. Δεν είναι εύκολο το περιβάλλον γιατί είναι όλοι συνηθισμένοι στον Πρωταθλητισμό. Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να το κάνω, έχω την εμπειρία να κοιτάω τους άλλους και όχι τον εαυτό μου σε αυτή την κατάσταση».

Για το πότε θα είναι η ομάδα στο σημείο που πρέπει: «Καταλαβαίνω τον κόσμο, είναι πολλά τα χρόνια που δεν υπάρχουν επιτυχίες κι αυτό φθείρει την ομάδα. Πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης να μη θέλει να αγωνίζεται σε πρωταγωνιστή Παναθηναϊκό. Καταλαβαίνω τον κόσμο που αντιδρά που είναι απόμακρος όπως το νιώθω. Είμαστε στο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας κι εμείς θέλουμε πορείες πρωταθλητισμού, Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ειδικά όταν χτίζεις απ’ την αρχή είναι δύσκολο και απαιτεί χρόνια».

Για την Εθνική: «Δεν το αντιλαμβάνεσαι όταν το ζεις, ανυπομονούσα πολύ, το ήθελα από μικρό παιδί. Πολλοί νομίζουν είναι εύκολο να το πετυχαίνεις, αλλά περνά από πολλά στάδια και δεν ξέρεις αν θα το καταφέρεις. Είμαι ευγνώμων που έκανα το ντεμπούτο μου, θέλω να βοηθήσω όταν μου δοθεί η ευκαιρία».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News