Πήγε ρετιρέ και δεν το ξενοικιάζει

Πήγε ρετιρέ και δεν το ξενοικιάζει

Οταν κρατάς πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις και χορευτικές φιγούρες. Το Θέμα είναι να μην πέσουν τα καρπούζια… Μετά από ένα άκρως κουραστικό 4ημερο αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που έπρεπε και αυτό που ήθελε. Με το 3 Χ 3 – στην έδρα του – έπιασε ρετιρέ, απολαμβάνει τη μοναξιά του και δεν σκοπεύει να το αφήσει για κανένα λόγο.

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» επαγγελματικά και τον Αστέρα Τρίπολης. Με ένα κυριαρχικό πρώτο 45λεπτο και ένα δεύτερο ημίχρονο που βγήκε όλη η κούραση της υπερπροσπάθειας στο Βίγο. Εν τέλει έχασε ανάσες αλλά με τη δύναμη της έδρας και αρκετό πάθος κατέκτησε ένα ακόμη παλικαρίσιο τρίποντο. Ολα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

[ads2]

Υπόψιν, η Θέλτα , η ομάδα που την έπαιξε μονότερμα ο Παναθηναϊκός πριν κλατάρει στην Ισπανία, φιλοδώρησε με 4αρα την Μπάρτσα, λίγες ώρες αγότερα.

Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται σε ένα ματς αλλά σε όλα. Το τριφύλλι διαχειρίζεται άψογα μέχρι τώρα – ανάμεσα σε τραυματισμούς και κοπιαστικό πρόγραμμα – τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Για να κάνω, λοιπόν, μια σούμα
: 1ον, Σκοράρει εύκολα, ήδη έχει δέκα γκολ σε τέσσερα ματς.
2ον, από την άλλη δεν δέχεται τέρματα εύκολα. Ενα γκολ παθητικό, κι αυτό από την άςπρη βούλα, μετράει σε τέσσερα ματς.
3ον εκμεταλλεύεται στο απόλυτο τη δυναμική της έδρας του. Βασικό δείγμα για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Αν θέλει να κάνει…
4ον, από όλους τους μνηστήρες του τίτλου βγάζει την πιο σοβαρή εικόνα μέχρι τώρα. Ολα δείχνουν πως θα διεκδικήσει το τρόπαιο με τον Ολυμπιακό.Ελπίζουμε στα ίσα.
5ον , όπου σταθούν και όπου βρεθουν οι πράσινοι το δηλώνουν όχι τυπικά αλλά απερίφραστα, θέλουν κούπα! Δεν το λένε για εφέ το κάνουν πράξη. Πείτε μου ένα ματς που δεν πάλεψε ο Παναθηναϊκό εφέτος. Ακόμη και όταν προδόθηκε από τα λάθη του ή είχε μια κακή ημέρα. Ακόμη και κουρασμένος ίδρωσαν τις φανέλες τους..
6ΟΝ και τελευταίον , ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και έχει μπροστά του – στο μήνα που τρέχει – ένα πολύ βατό πρόγραμμα. Πριν μπει στο «καυτό» Νοέμβρη, όταν θα παιχτεί το μισό πρωτάθλημα με μπαράζ από ντέρμπι , μπορεί να φτάσει έως εκεί αλώβητος. Φορτωμένος με πόντους και με τον αέρα της κορυφής.

Βλέπω χρόνια τον Παναθηναϊκό. Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί. Ο ΠΑΟΚ (εάν και είναι νωρίς ) είναι ασταθής. Η ΑΕΚ δεν έχει μεγάλο βάθος. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σύνολο, ακόμη αργεί να δέσει. Ενας πλήρης Παναθηναϊκός – και σκεφτείτε πόσα βασικά γρανάζια έλειψαν ως τώρα – δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

ΥΓ: Μοναδικό θέμα προς συζήτηση για τον κόουτς, που πάντως κάνει άψογη διαχείρηση, παρουσιάζει ένα άκρως αξιόμαχο σύνολο, και έχει αποδειχτεί πως είχε «αετίσιο» μάτι στις μετεγγραφές είναι το εξης: Ίσως πρέπει να διευρύνει το ροτέσιον του και προς παίκτες που δεν εμπιστεύεται στο μέγιστο βαθμό μέχρι σήμερα. Να μοιράσει λίγο περισσότερο το χρόνο συμμετοχής.

Ο Νούνο Ρεϊς πχ ήταν σοβαρότατος κόντρα στον Αστέρα και απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Δεν μπορεί να βγει ο Νοέμβριος – του χωρίς ανάσα – μόνο με ένα βασικό κορμό με 14-15 παικτών. Κάποιοι παίκτες – χωρίς οι μηχανές να είναι στο φουλ – δείχνουν πως λογικά κουράζονται μετά από σερί δύσκολα παιχνίδια, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην είναι φρέσκια μετά το 60-70. Σίγουρα, σε αυτόν τον Παναθηναϊκό που όντως έχει βάθος στον πάγκο, δεν περισσεύει κανείς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News