Πέρσι πολλοί πανηγύριζαν με τον Αγιούμπ, αλλά...

Πέρσι πολλοί πανηγύριζαν με τον Αγιούμπ, αλλά...

Ο Γιοσίν Αγιούμπ δύσκολα θα κρατήσει τη θέση του στον Παναθηναϊκό με την τελευταία του καλή σεζόν να χάνεται τη χρονιά 2017-2018. Ο Μαροκινός είναι μπαλαδόρος αλλά τι να το κάνεις που δεν δείχνει να πιέζει όσο πρέπει τον εαυτό του;

Μια πρόχειρη ματιά να του ρίξεις φαίνεται να κουβαλά πάνω του παραπανίσια κιλά. Ρίξαμε μια ματιά στο αρχείο μας και είδαμε τι έλεγε για τον παίκτη ο Μίκος Γκούκα, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της Φέγενορντ για την τοπική εφημερίδα του Ρότερνταμ.

Μιλώντας στο gazzetta.gr ο ρεπόρτερ είχε πει: «Ο Γιασίν Αγιούμπ είναι ένας ικανότατος μέσος με καλή τεχνική κατάρτιση. Στην Ουτρέχτη ήταν πολύ καλός. Το καλοκαίρι του 2018 μεταπήδησε στη Φέγενορντ, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα σε ότι αφορά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στον σύλλογο. Αρχικά υπήρχε ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος αγωνίζονταν στη θέση του. Με την έλευση του νέου προπονητή, Γιαπ Σταμ δεν χρησιμοποιούνταν καθόλου. Ακολούθως ο Ντικ Άντβοκατ που διαδέχθηκε τον Σταμ του έδωσε χρόνο συμμετοχής, ωστόσο προτιμούσε στα αρχικά πλάνα του για την ίδια θέση, τον 19χρονο Ορκούν Κοκτσού».

Ο παίκτης μπορεί να ήρθε με φιλοδοξίες στην Ελλάδα αλλά ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού, προσθέστε μερικούς τραυματισμούς κι έχετε την γενική εικόνα ενός παιδιού που μάλλον απογοητεύεται όταν βλέπει να μην συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες επιλογές του εκάστοτε προπονητή του.

Στον Παναθηναϊκό παρόντων Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Μπουζούκη γίνεται κατανοητό ότι οι ευκαιρίες που θα του δοθούν δεν θα είναι πολλές. Αποκλείεται να κερδίσει τον Λάζλο Μπόλονι αν παίζει όπως με την ΑΕΚ που αν και ξεκούραστος στο διάστημα που βρέθηκε στο τερέν μονάχα τα χέρια στη μέση δεν έβαλε.

Ποιότητα πάντως διαθέτει, στην Ουτρέχτη ο παίκτης έβγαζε μάτια με τον τρόπο που κόλλαγε η μπάλα στα πόδια του. Με βάση το κριτήριο αξιολόγησης από το site στατιστικής Whoscored.com, τη σεζόν 14/15 ήταν 17ος καλύτερος παίκτης στο ολλανδικό πρωτάθλημα με μέσο όρο αξιολόγησης 7,39. Το 2016-17 βρέθηκε στην 14η θέση με μέσο όρο αξιολόγησης 7,43.

Τα προσόντα του τον βοηθούν να αγωνίζεται και στη θέση 8 και στη θέση 10, στον Παναθηναϊκό ήρθε ως αντι-Δώνης και αντί-Ζαχίντ και πέρσι πολλοί πανηγύριζαν. Αλλά…

Δείτε πώς νίκησε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News