Παίρνουν... φωτιά οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο του Καλάθη

Καλάθης

Αρκετοί μνηστήρες καραδοκούν για τον γκαρντ του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθη, ειδικότερα μετά τις απαστράπτουσες εμφανίσεις του Έλληνα άσου σε Eurobasket και Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί άμεσα να τρέξει τις διαδικασίες ανανέωσης συμβολαίου του Καλάθη, διότι δεν αποκλείεται άμεσα να πέσουν στο τραπέζι δελεαστικές προτάσεις από τα βαριά πορτοφόλια της Ευρώπης, ή από εκείνα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.

Ο Καλάθης είναι ευχαριστημένος με την ζωή στην Αθήνα και μία ενδεχόμενη μετακόμιση σε άλλη χώρα της Ευρώπης, ή στην Αμερική για να αρπάξει μία ακόμη ευκαιρία στο NBA δεν θα αποτελέσει εύκολη απόφαση για τον ίδιο.

Εξάλλου, ο καλύτερος – για πολλούς – γκαρντ της Ευρώπης την τωρινή περίοδο έχει συνδεθεί και συναισθηματικά με το «Τριφύλλι», αφού έχει κατακτήσει το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του με αυτό. Επίσης, αποτέλεσε την ομάδα… που του έφερε χρυσάφι στα πόδια, όντας ο σημαντικότερος παράγοντας που τον οδήγησε για πρώτη φορά στο αμερικανικό μπάσκετ.

Το συμβόλαιο του Καλάθη λήγει το καλοκαίρι του 2018, με τις δύο πλευρές να φέρονται διατεθειμένες να βρεθεί η χρυσή τομή. Μία πρόταση από έτερη ομάδα μπορεί να αλλάξει σαφέστατα τα δεδομένα και εδώ ο Παναθηναϊκός καλείται να ενεργοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίχτη και τον «τυλίξει» μέχρι το 2020.

Ο 28χρονος άσος του Παναθηναϊκού είναι ένας καλαθοσφαιριστής με χαρακτηριστικά ηγέτη, τα οποία και λείπουν από το πράσινο συγκρότημα στην μετά Διαμαντίδη εποχή. Βέβαια, το κασέ του παίχτη ξεπερνά ήδη κατά πολύ τα ελληνικά όρια.

Εκτός από την υπόθεση του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να επισπεύσει συμφωνία μέσα στον χειμώνα και με τον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση το περασμένο καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Νότης Καμπέρης

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News