Περίπτωση Καρλίτος: Ακόμη μία ευκαιρία!

Σκόραρε μετά από έξι μήνες ο Καρλίτος!

Ο Καρλίτος ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό με 6 γκολ σε 32 παιχνίδια και 1500 λεπτά συμμετοχής.

Πολύ μακριά από αυτό που περίμεναν στο Τριφύλλι, πολύ μακριά κι από τις χρονιές που έκανε στην Πολωνία και την Ισπανία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τρελαίνεται με την πάρτη του (ούτε με τον Μακέντα) αλλά θα κάνει την ανάγκη φιλότιμο και θα συνεργαστεί μαζί τους ως τον Γενάρη, ελπίζοντας να πάρει βοήθειες από τους έμπειρους, ποντάροντας και στο χαρτί του Φώτη Ιωαννίδη που πέρσι έκανε καλό ντεμπούτο κι ο δυναμισμός του έχει κερδίσει τον Σέρβο.

Το Α και το Ω πάντως για να βελτιώσει τα στάνταρ της η ομάδα είναι να αυξήσει την παραγωγικότητά της που τα τελευταία χρόνια παραμένει σε απαράδεκτα επίπεδα. Ο Ιταλός ποτέ δεν ήταν ο κλασικός φορ περιοχής, σε αντίθεση με τον Ίβηρα που ΠΡΕΠΕΙ να πάρει μπρος, έχει το βιογραφικό για να μας φανερώσει την εκτελεστική του δεινότητα που κέρδισε τον Τσάβι Ρόκα ο οποίος πέρσι του πρόσφερε συμβόλαιο.

Στατιστικά να το δει κανείς στην Πολωνία με Βίσλα και Λέγκια ο Καρλίτος έβαλε 40 γκολ, δεν γίνεται να είναι τόσο κακός για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα πέρσι από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και έπειτα, από την 21η Νοεμβρίου και μετά, ο Ίβηρας άσος έγινε επί της ουσίας αναπληρωματικός κι έμπαινε στα παιχνίδια κυρίως ως αλλαγή.

Δεν βρήκε ποτέ ρυθμό, ούτε αυτοπεποίθηση, πράγματα που έχει ανάγκη κάθε επιθετικός. Ο Μπόλονι εμπιστεύθηκε τον Φώτη Ιωαννίδη και μετά τον Φεντερίκο Μακέντα.

Φέτος δίνεται στον Καρλίτος άλλη μια ευκαιρία. Κόντρα στην Τρίπολη βρήκε δίχτυα μετά από έξι μήνες. Για να δούμε και την συνέχεια.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News