Περιμένοντας τη... διαιτητική αντιμετώπιση από την Ευρωλίγκα!

Τα είπαν Διαμαντίδης και Μπερτομέου

Ο Τάκης Τριαντόπουλος στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ είχε πει πως πλέον οι σχέσεις της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό μπαίνουν σε νέα φάση.

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε μιας και η πράσινη ΚΑΕ από εποχής Παυλοθανάσηδων ήταν ανέκαθεν το …μαύρο πρόβατο της διοργάνωσης. Επί Δημήτρη Γιαννακόπουλου η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Euroleague ήταν σφοδρή.

Οι πράσινοι έφτασαν δύο φορές μια ανάσα από το να φύγουν από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τελικά, επέλεξαν να παραμείνουν βάζοντας ως πρώτο γνώμονα το καλό της ομάδας μελλοντικά, καθώς θεώρησαν πως το BCL παρά τους γοργούς ρυθμούς ανάπτυξής του δεν ήταν ακόμα σε θέση να ανταγωνιστεί την λίγκα του Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο Γιαννακόπουλος μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τη διοργάνωση της FIBA και… εξαπέλυε πυρά στην Euroleague. Όσο ο Παναθηναϊκός «φώναζε» δημόσια για τα κακώς κείμενα της λίγκας, τόσο η Euroleague του έδειχνε το σκληρό της πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα. Ο ιδιοκτήτης στάθηκε κατά καιρούς σε θέματα χορηγιών και σε άλλες αποφάσεις οικονομικής φύσεως, στη διαιτησία, στη δομή της διοργάνωσης, αλλά και στις ποινές που επιβλήθηκαν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια.

Περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με την θητεία Μπερτομέου και αν αυτή ολοκληρωθεί και πως θα είναι η διαιτητική αντιμετώπιση της ομάδας από τους ρέφερι.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News