Πέρι για Παναθηναϊκό: «Δεν είχαμε την εμπειρία και πανικοβληθήκαμε από το καλοκαίρι»

«Απαντήσεις» κόντρα στην Μπολόνια – Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Συνέντευξη στο Basketnews παραχώρησε ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι μιλώντας μεταξύ άλλων για το πέρασμά του από τους πράσινους, τα μαθήματα που πήρε από την EuroLeague αλλά και όλα όσα θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά.

“Ήταν ένας στόχος μου να αγωνιστώ στη EuroLeague. Παρά το γεγονός πως το πέρασμά μου ήταν σύντομο, πήρα πολλά από αυτό. Αυτό που έμαθα ήταν πως να κάνω περισσότερα σε λιγότερο χρόνο στο παρκέ. Στην μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας μου ήμουν ο τύπος που έπαιζε 30 λεπτά ανά ματς. Αλλά αυτό δεν έγινε στην EuroLeague. Μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ.

Φυσικά και είχα ατομικές δυσκολίες στον Παναθηναϊκό. Προσπάθησα να μάθω από κάθε περίσταση και να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερα. Ίσως είχα έλλειψη κάποιων στοιχείων στα οποία εστίασα στην πορεία για να είμαι έτοιμος. Προσπαθούσα να κάνω κάποια πράγματα γρήγορα και έβλαπτα το παιχνίδι μου. Πρέπει να αναλύεις το video, να διαβάζεις καλύτερα τις φάσεις και τις συνθήκες και να δω που μπορώ να κάνω αλλαγές ώστε να δημιουργώ όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τους συμπαίκτες μου”.

Όσο για το τι πήγε λάθος στον Παναθηναϊκό, ο Πέρι ανέφερε: “Πανικοβληθήκαμε όλοι νωρίς. Όχι μόνο ο προπονητής, όλη η ομάδα. Δεν είμαι σίγουρος γιατί. Νομίζω ο πανικός ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Κοιτώντας πίσω, είχαμε πολλούς παίκτες που δεν είχαν εμπειρία από την διοργάνωση και έπαιζαν για πρώτη φορά. Ήταν και η πρώτη χρονιά του Δημήτρη Πρίφτη. Πολλές πρώτες φορές.

Όταν έχεις αυτό δεν ξέρεις πως θα πάει. Αν πάει κάτι σωστά στο σωστό χρόνο τότε ίσως τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν. Δυστυχώς για εμάς δεν έγινε αυτό. Ξέρω πως η πορεία του Παναθηναϊκού στο παρελθόν ήταν διαφορετική. Γνωρίζω πως έριξε το ηθικό. Φυσικά και έχω αγάπη για τον οργανισμό, τους φιλάθλους, την πόλη αλλά είναι όντως απογοητευτικό όταν δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που θες”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News