Παίκτες για όλες τις δουλειές

Παίκτες για όλες τις δουλειές

Tον «τίτλο» του… πολυεργαλείου κατέχουν τα τέσσερα από τα έξι μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι. Γεγονός που επιδίωξε άλλωστε ο Αντρέα Στραματσόνι έχοντας στο μυαλό του να υπάρχει ευελιξία στους σχηματισμούς της ομάδας και να δημιουργηθεί ένα σύνολο απρόβλεπτο για τον εκάστοτε αντίπαλο.

Με εξαίρεση, συγκεκριμένα, τον πλέι μέικερ της πίσω ζώνης, αμυντικό μέσο Κριστιάν Λεντέσμα και τον καθαρόαιμο κεντρικό αμυντικό, Ιβάν Ιβανόφ, τα υπόλοιπα «πράσινα» αποκτήματα είναι τουλάχιστον… διπλοθεσίτες!

[ads2]

Νούνο Ρέις: Ο ορισμός του… πολυεργαλείου. Ο Πορτογάλος αμυντικός είναι επί της ουσίας ένας πασπαρτού στο ανασταλτικό κομμάτι, παρότι ως φυσική του θέση θεωρείται αυτή του κεντρικού αμυντικού. Ο Ρέις ωστόσο χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία πέρυσι σε ρόλο αμυντικού μέσου, κυρίως στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές στην καριέρα του που κλήθηκε να δώσει λύσεις στη θέση του δεξιού μπακ. Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι υπολογίζεται ως «μπακ απ» στο ροτέισον της ομάδας, θα τον δούμε να κλείνει «τρύπες» ανασταλτικά όπου υπάρχουν και όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις.
Νίκλας Χουλτ: Η… κανονική του θέση είναι αυτή του αριστερού «φουλ μπακ» σε οποιονδήποτε σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν αριστερός χαφ εξτρέμ, ενώ η δεύτερη καλή του θέση είναι αριστερός μπακ σε τετράδα στην άμυνα. Στη Νις και στην εθνική Σουηδίας έχει αγωνιστεί επίσης ως 8άρι, συγκεκριμένα ως αριστερός εσωτερικός μέσος.
Μουμπάρακ Γουακάσο: Ο διεθνής αριστεροπόδαρος Γκανέζος μέσος χρησιμοποιείται σε όλη την καριέρα του σε δύο θέσεις, ανάλογα με τα πλάνα και τη φιλοσοφία των προπονητών που είχε στις ομάδες του. Η πρώτη είναι 8άρι από αριστερά στον άξονα, που θεωρείται και ως η καλύτερή του και σε αυτή χρησιμοποιείται στην εθνική Γκάνας, αν και στους συλλόγους που αγωνίστηκε έπαιζε ως αριστερό «φτερό». Ο Στραματσόνι έχει την ευχέρεια να τον τοποθετήσει όπου επιθυμεί ανάλογα με τον σχηματισμό που θα επιλέγει.
Βίκτορ Ιμπάρμπο: Ο διεθνής Κολομβιανός επιθετικός μας συστήθηκε αρχικά ως στράικερ. Ισως επειδή στην Ατλέτικο Νασιονάλ της πατρίδας του, όπου έδωσε τις πιο πρόσφατες παραστάσεις του ως δανεικός από την Κάλιαρι, αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης. Στην πράξη ωστόσο φάνηκε ότι είναι πρωτίστως ένας ποιοτικός περιφερειακός επιθετικός που του ταιριάζει καλύτερα να κινείται στα άκρα και ειδικά στη δεξιά πτέρυγα. Για εκεί προορίζεται, αλλά είναι σαφές ότι θα δώσει λύσεις και στην κορυφή αλλά και πίσω από τον φουνταριστό επιθετικό.

Goal news

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News