Πεδουλάκης: «Στόχος μας να είμαστε στα playoffs»

Παναθηναϊκός - Φενερμπαχτσε: Οι δηλώσεις του Πεδουλάκη

Προβληματισμένος εμφανίστηκε στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο τεχνικός των πρασίνων τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα παραγωγή ταλέντων κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα τα επόμενα χρόνια στο Ελληνικό μπάσκετ, ενώ αναφερθηκε στους στόχους του Παναθηναϊκό για την σεζόν 2019-2020

Αναλυτικά, ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ:

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού φέτος:

«Ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα, αυτός είναι ο σκοπός. Όπως παίζεται η Ευρωλίγκα, υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να προπονήσουμε, τουλάχιστον τα πρώτα μας ημίχρονα. Θα έχουμε δυο παιχνίδια τη βδομάδα, να χρησιμοποιήσουμε τα ματς του πρωταθλήματος προπονητικά. Ο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ προσπαθούν να κρατήσουν το ελληνικό μπάσκετ σε ευρωπαϊκό επίπεδο υψηλά. Στόχος μας να είμαστε στα playoffs».

Για το πρόβλημα που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ:

«Έπρεπε να γίνει αυτό που είπε ο πρόεδρος πριν, για αυτό είμαστε εμείς εδω, οι παίκτες, οι προπονητές το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες, η παραγωγή, το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα τα επόμενα 5-10 χρόνια. Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση, να είναι το σύγχρονο σχολείο το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν σύγχρονοι εχθροί. Έχουμε υψηλού βαθμού προπονητές, υπάρχει τεράστιο κενό παραγωγής, σκέφτομαι αυτό που είπε ο Νικ ότι θα σταματήσει από την Εθνική του χρόνου. Θα μπορεί αυτός που πιέζεται όλη τη χρονιά να παίζει στην Εθνική; Είπα πέρυσι ότι ήταν η σημαντική πορεία του Προμηθέα και του Περιστερίου, αλλά εσείς προτάξατε ότι πήγε στον τελικό. Πήγε στον τελικό γιατί δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός. Θα έπρεπε να προβάλλετε το αθλητικό κέντρο του Προμηθέα. Τα πιο σημαντικά συγχαρτητήρια είναι για αυτό που δίνει στα νέα παιδιά

Για το 14/14 των Ελλήνων προπονητών στο φετινό πρωτάθλημα:

«Στις αρχές του 2000 οι ξένοι βοήθησαν πολύ το μπάσκετ μας. Πρέπει να υπάρχει μια ισρορρόπια, όποτε ο ελληνισμός μπήκε σε εσωστρέφεια καταστράφηκε. Όταν ήρθαν ξένοι έγινε πολύ καλύτερο. Η γενιά τυου 87′ ήταν κακομαθημένη. Η επόμενη γενιά έκανε μεγαλύτερα πράγματα και ήταν πολύ πιο επαγγελματίες. Το ξένο δεν είναι κάτι απόμακρο. Μόνο στην Ελλάδα αυτή η λέξη έχει θετική σημασία».

Για τους νέους παίκτες του πρωταθλήματος:

«Πολύ μεγάλο λάθος από άγνοια, πήγαν σε μικρές ομάδες πολλοί νεαροί. Ο νέος παίκτης πρέπει να κάνει τη διαδρομή του. Που θα πάρει ευκαιρίες, που μπορεί να κάνει προπόνηση, σε μια ομάδα Euroleague δεν μπορεί να δουλέψει σε ατομικό επίπεδο»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News