Πεδουλάκης για Παύλο Γιαννακόπουλο: «Πατέρας»

Πεδουλάκης για Παύλο Γιαννακόπουλο: «Πατέρας»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε το παρόν στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου και μίλησε εκτενώς για το μεγαλείο και το έργο που άφησε πίσω του ο εκλιπόντας.

Αναλυτικά:

Ο πρώην αθλητής και προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε για τον ιστορικό ηγέτη του συλλόγου: «Θα είναι αλησμόνητος και στον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά και γενικότερα στον φίλαθλο κόσμο. Θεωρώ ότι υπάρχει τέτοια κοινή υποδοχή γιατί φεύγει μια γενιά, η γενιά της θυσίας μετά τον πόλεμο, η γενιά της δημιουργίας… Οι άνθρωποι που έχτισαν την Ελλάδα, που είχαν αξίες. Οι δύσκολες καταστάσεις που είχαν περάσεις τους είχαν δώσει αξίες ζωής. Το να είναι προσιτοί, το να είναι απλοί, το να είναι αλληλέγγυοι, το να προσφέρουν. Πιστεύω ότι αυτή η αποδοχή το ότι νοιώθουμε ότι η σημερινή Ελλάδα έχει χάσει αυτές τις αξίες ζωής και θέλουμε να τους δώσουμε τις τιμές που τους χρειάζονται, γιατί καταλαβαίνουμε ότι μας φεύγουν και τις αναπολούμε».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Είχε αρχές, είχε μια οικογένεια από τη Λακωνία, τη φαμίλια που λέμε εμείς στην Κρήτη γιατί είναι κοινά τα πολιτισμικά στοιχεία και αυτό κράτησε μέχρι τέλους. Αυτό έκανε και στον σύλλογο, προσπάθησε από την αρχή να είναι ο πατέρας στους παίκτες, τους προπονητές, τους παράγοντες. Να τους ενώσει, να τους κάνει φαμίλια. Όποτε υπήρχε πρόβλημα πάντα ρωτούσε «τι κάνουν τα παιδιά σου;», «τι κάνει η οικογένεια σου;». Αυτές οι αρχές έκαναν τον Παναθηναϊκό μια οικογένεια και πάνω σε αυτό έφτασε εκεί που έφτασε ο Παναθηναϊκός. Ο κ. Παύλος ήταν ένας άνθρωπος, που αν εξαιρέσουμε μια δυο περιπτώσεις, δεν είχε διώξει ποτέ προπονητή. Ήταν αιρετικό για τον χώρο του μπάσκετ κι ιδιαίτερα τότε, που υπήρχαν πολλά χρήματα κι υπήρχε πίεση. Είχε αρχές και σε αυτό το κομμάτι, ήξερε ότι αυτή η δουλειά ήθελε χρόνια, ήξερε να σέβεται τη δουλειά του άλλου, τον υπάλληλο του κι αυτό φάνηκε και στις δύσκολες στιγμές,, όπως το 10-11. όπου όχι μόνο δεν απέλυσε κανέναν αλλά έδωσε και αύξηση του 6%. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα τότε ότι είναι κοντά στους εργαζόμενους του»

Για το αν μπορεί να φανταστεί τον Παναθηναϊκό δίχως τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Με τον χρόνο δεν μπορεί να τα βάλει κανένας, ο χρόνος είναι σχετικός, όταν καταλαγιάσει όλο αυτό, γιατί είναι το σοκ της απώλειας, νομίζω ότι αυτό που θα μείνει, ιδιαίτερα στην οικογένεια του, είναι η περηφάνια, για το πόσο αγαπητός ήταν. Στη ζωή θα αφήσει δύο πράγματα πίσω του, το όνομα σου και την παιδία των παιδιών σου… Ο Παύλος ήταν και σε αυτά πετυχημένος. Νομίζω έφυγε γεμάτος, τα όνειρα του τα είχε κάνει πραγματικότητα και σε επιχειρηματικό και σε συλλογικό και σε οικογενειακό επίπεδο. Υπάρχει έτσι κι αλλιώς ένας σύγχρονος Παύλος που είναι ο εγγόνος του. Όλοι κάποια στιγμή θα φύγουμε το θέμα είναι το όνομα σου να αφήνει θετική σκέψη όταν κάποιος το μνημονεύει…»

Αν έπρεπε να περιγράψει με μια λέξη τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Πατέρας… Κράτησε την οικογένεια, την επιχείρηση του ενωμένη… Κράτησε τον Παναθηναϊκό ενωμένο!».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News