Οι παιδικές ασθένειες εμφανίστηκαν στο χειρότερο σημείο

Οι παιδικές ασθένειες εμφανίστηκαν στο χειρότερο σημείο

Το… μπλακ άουτ ήρθε στο χειρότερο σημείο και ο Παναθηναϊκός “χάρισε” το πλεονέκτημα έδρας από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με 58-71 από τη Φενέρμπαχτσε, βγάζοντας τον κάκιστο εαυτό τους για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Όταν τα σουτ δεν έμπαιναν οι γηπεδούχοι “βραχυκύκλωσαν” και στο παιχνίδι της Πέμπτης καλούνται να φέρουν τη σειρά στα ίσα, για να μην αποχαιρετήσουν πρόωρα τα πλέι οφ.

Πλην Ρίβερς και Τζέιμς, οι οποίοι σημείωσαν από 16 και 14 πόντους, όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αν ο Σίνγκλετον σημειώνει 3π., ο Γκάμπριελ στους 4π και Γκιστ με μόλις με 1 πόντο, δεν πας… πουθενά.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Νίκολς, Σίνγκλετον και Γκιστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods την αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε και οι «πράσινοι» προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους με την άμυνα, αλλά ο Τούρκοι έβρισκαν λύσεις από τα τρίποντα και στο 2’ είχαν το προβάδισμα με 3-6 κυνηγούσαν το σκορ.

Έτσι από πολύ νωρίς ο Πασκουάλ επιστράτευσε τον Παππά για το μαρκάρισμα του Μπογκντάνοβιτς, αλλά η Φενέρ συνέχιζε να «πυροβολεί» από τα 6.75 και στα μισά του δεκαλέπτου η διαφορά ανέβηκε στο +8 (4-12), ενώ ήταν φανερό πως το Τριφύλλι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και το πλήρωσε.

Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν έβαζαν τα σουτ, είχαν πρόβλημα και μάλιστα δεν είχαν δημιουργία. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σκορ για 2 λεπτά και αυτό  Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε. Η είσοδος του Μπουρούση έδωσε το μπόνους των βολών και με τρίποντο ο Νίκολς έγραψε το 15-16, τρέχοντας ένα 11-4 και αυτό ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον το μομέντουμ και ο Τζέιμς με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 18-16 και τα σουτ μπήκαν και έτσι η ψυχολογία άλλαξε στρατόπεδο. Οι «πράσινοι» κρατούσαν την πρωτοκαθεδρία με 25-23 στο 14’, με τον Ρίβερς να… οπλίζει και τον Μπουρούση να παίζει εντυπωσιακή άμυνα, ο Παναθηναϊκός έπαιζε το παιχνίδι του.

Μάλιστα ο Γκάμπριελ από το τρίποντο έκανε το 30-23  και το επιμέρους σκορ με τον Μπουρούση στο παρκέ είναι +12 (19-7) και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την εξέλιξη του ματς γιατί με τον Μπουρούση στο “5” αλλάζει τα αμυντικά δεδομένα για τη Φενέρ.

Οι Τούρκοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ο Ομπράντοβιτς πήρε το γνωστό… μελιτζανί χρώμα και ο Ρίβερς ,με ένα ακόμη τρίποντο έγραψε το 35-23 στο 18’, με το σκορ να είναι 20-7 και το Τριφύλλι ήταν το απόλυτο αφεντικό στην αναμέτρηση, ενώ  η πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού επέδωσε, καθώς στα 10 λάθη είχαν φτάσει οι παίκτες της Φενέρ!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Πασκουάλ να παίζουν εντυπωσιακό μπάσκετ και στις τέσσερις γραμμές του παρκέ και στο ημίχρονο να προηγούνται με 42-28, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στη 2η περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός είχε κακές επιθέσεις στο τρίτο δεκάλεπτο και η Φενέρ κατάφερε να μειώσει σε 47-38 στο 25’, μιας και το σχήμα με τους δίδυμους πύργους είχε αποδώσει καρπούς για του φιλοξενούμενους. Έτσι δημιουργήθηκαν προβλήματα για τον Παναθηναϊκό και στις δύο άκρες του παρκέ.

Είναι ενδεικτικό πως οι Τούρκοι έτρεξαν ένα επιμέρους 13-7 και ο Πασκουάλ έβαλε τον Μπουρούση μπας και σώσει την κατάσταση. Ήταν ενδεικτικό πως η Φενέρ επέστρεψε από το -19 και το σκορ ήταν στο 49-46 στο 28΄’, με το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος είχε κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην «πράσινη» άμυνα.

Ο Παππάς «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό με 1/2 βολές, αλλά στη συνέχεια έγιναν δύο σερί λάθος επιθέσεις, αλλά και έτσι είχε το προβάδισμα με 50-48, με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 8-20.

Με ένα 5-0 οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα (50-53) και η ψυχολογία ήταν υπέρ τους στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου και ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει το σκορ, ενώ τα τρίποντα που επιχειρούσαν ήταν στο… σίδερο.

Ήταν φανερό πως το Τριφύλλι ήταν εγκλωβισμένο και δεν μπορούσε να βρει λύσεις, ενώ δεν έβαζε και τις βολές και με ένα τρελό τρίποντο ο Ντίξον ανέβασε τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους στο +5 (53-58) στο 35’ και τα πράγματα γινόντουσαν αρκετά δύσκολα.

Στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός αγώνα και οι Τούρκοι έκαναν… πάρτι μέσα στο ζωγραφιστό. Το κάρφωμα του Ούντοχ έφτασε τη διαφορά στο +9 (53-62) και έτσι ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ για να «ηρεμίσει» τους παίκτες του.

Όμως αντί να αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο, πήγαινε προς το… χειρότερο και η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 58-71 και το προβάδισμα στη σειρά. Πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” είχαν επί της ουσίας ένα καλό δεκάλεπτο, το δεύτερο. Στην επανάληψη ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στο εξαιρετικό δίδυμο των Ούντο-Βέσελι που κατέβασε ρολά, αλλά και στον ασταμάτητο Μπογκντανοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 42-28, 50-48, 58-71

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News