Παθογένειες που πρέπει να γιατρευτούν

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΕΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΣΕΦ και το σενάριο εισόδου στην τετράδα δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Το χειρότερο από όλα είναι ότι όσα ματς έχει χάσει ο Παναθηναϊκός φέτος, τα έχει χάσει εξαιτίας των ίδιων και των ίδιων λόγων. Επιπολαιότητα, κακή εμφάνιση βασικών “μοχλών” της ομάδας και αστοχία. Ωστόσο, ακόμη, δεν έχει καταφέρει να βγει άκρη και να βελτιωθεί κάτι από όλα αυτά.

Σήμερα, ο Ρίβερς και ο Τζέιμς πάλευαν μόνοι τους (με μικρές βοήθειες από Φελντέιν και Σίνγκλετον) με αποτέλεσμα η ομάδα να μοιάζει “γυμνή” όταν αυτοί -φυσιολογικά- κουράζονταν. Η εμφάνιση του Νικ Καλάθη, θύμισε τις παλιές, κακές, περσινές και φθηνοπωρινές εμφανίσεις του, την ώρα που (όπως είναι λογικό) ο Τζεντίλε δεν μπορεί να βοηθήσει όσο θέλει, ο Μπουρούσης δεν έχει καταφέρει να δείξει ό,τι έκανε πέρσι στην Λαμποράλ (πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις) και ο Παππάς δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Επίσης κακό είναι πως και ο ίδιος ο Πασκουάλ δείχνει να μην πολυπιστεύει τους Γκάμπριελ, Χαραλαμπόπουλο και Mποχωρίδη, με αποτέλεσμα το ρόστερ να είναι αντικειμενικά “μικρό” και να ταλαιπωρούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι παίκτες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πολύ μεγάλη απουσία του Τζέιμς Γκιστ.

Επιπλέον, θα πρέπει να αρχίσουν σιγά σιγά να διορθώνονται και οι παθογένειες της ομάδας. Να βελτιωθούν τα ποσοστά στις βολές. Επιπλέον, να μην γίνονται επιπόλαιοι οι παίκτες επιθετικά όταν έχουν το μομέντουμ, διότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν “τραβηγμένες” επιθέσεις που δεν έχουν σχεδόν ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, θα πρέπει η ομάδα να αρχίσει να δοκιμάζει περισσότερα σχήματα χωρίς την παρουσία του Νικ Καλάθη. Αφετέρου, γιατί θα πρέπει να ξεκουράζεται περισσότερο ο Έλληνας γκαρντ που συνήθως παίζει πάνω από 30′ και επιπλέον γιατί όταν δεν είναι σε καλή μέρα (και είναι αρκετές αυτές οι φορές), η ομάδα “βραχυκυκλώνει” με την παρουσία του. Ενδεικτικό είναι το ότι τα καλύτερα χρονικά διαστήματα της ομάδας σήμερα ήταν όταν ο Καλάθης ήταν στον πάγκο.

Τέλος, να ξεκαθαρίσω πως φυσικά δεν πρέπει να διαλυθεί το ότι έχει χτιστεί μέχρι τώρα, ακόμη και αν η σεζόν δεν πάει καλά και τον Μάιο δεν έχουμε επιθυμητά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει έναν πολύ καλό κορμό (Σίνγκλετον, Γκιστ, Φελντέιν, Ρίβερς, Τζέιμς) που μαζί με κάποιους από αυτούς που βρίσκονται ήδη στην ομάδα και μερικές ακόμη προσθαφαιρέσεις μπορεί να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό σύνολο που θα κάνει εξαρχής προετοιμασία με τον Πασκουάλ και -λογικά- θα είναι αρκετά καλύτερη του χρόνου. Αυτό δεν το γράφω γιατί η χρονιά φέτος “τελείωσε”. Προφανώς δεν τελείωσε, προφανώς και έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Η ομάδα θα αρχίσει να αποδίδει καλύτερα με την επιστροφή του Γκιστ και τον πλήρη εγκλιματισμό του Τζεντίλε. Ωστόσο είναι πλέον αναγκαίο να κάνει μερικά μεγάλα διπλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν θέλουμε να πάμε Final 4, το ιδανικό θα ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, ειδικότερα όσο η ομάδα δεν κάνει διπλά. Σε περίπτωση που τερματίσουμε στις θέσεις 5-8 η ομάδα θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει ένα μεγάλο διπλό εκτός έδρας στα προημιτελικά και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν ήδη προηγηθεί μερικές εκτός έδρας νίκες στην regular season.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News