Πατ ο… προτελευταίος

Πατ ο… προτελευταίος

Σε μία ακόμα απολύτως ουσιαστική, μεταγραφική, κίνηση προχώρησε ο Παναθηναϊκός. Είναι δεδομένο ότι οι… ξερόλες του πληκτρολογίου θα σπεύσουν να ειρωνευτούν και να χλευάσουν την απόκτηση του Πατ Καλάθη από τον Παναθηναϊκό, αλλά ως γνωστόν η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, προσέθεσε έναν ακόμα Έλληνα παίκτη στο ενεργητικό του, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να βλέπει το βάθος του πάγκου του να… μακραίνει ακόμα περισσότερο.

[ads2]

Σε μια σεζόν όπου δε θα έχουμε ξαναζήσει, με τουλάχιστον 30 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ο Έλληνας τεχνικός θέλει να έχει στα χέρια του όσο το δυνατόν περισσότερες ουσιαστικές λύσεις. Παίκτες, δηλαδή, που μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή. Και ο Πατ είναι ένας από αυτούς τους παίκτες.
Είναι παίκτης που μπορείς να στηριχτείς επάνω του στη BasketLeague. Τόσο για να δώσει ανάσες σε παίκτες που θα τραβήξουν… κουπί στην Ευρωλίγκα, όσο και για να δώσει αγωνιστικές βοήθειες. Η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για τον Πατ Καλάθη είναι αυτή προ… τετραετίας όταν φορούσε και πάλι τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος. Αυτή η εικόνα, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Ο Καλάθης έχει δουλέψει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, έχει βελτιωθεί αισθητά, αλλά παράλληλα έχει… βαρύνει. Έχει «δουλέψει» το κορμί του, βάζοντας μυϊκό όγκο, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και στο «3» και στο «4». Και σε σπάνιες περιπτώσεις, με χαμηλά σχήματα και ανάλογο αντίπαλο «πεντάρι» μπορεί να πάρει κάποια λεπτά ακόμα και στη θέση του σέντερ. Είπαμε, όμως, σπάνια…
Έλληνας που ξέρει τη… σημασία
Στα πλεονεκτήματα της μεταγραφής του Καλάθη, ότι πρόκειται για έναν Έλληνα παίκτη (ο όγδοος αυτή τη στιγμή στο ΟΑΚΑ) και έναν παίκτη ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι εστί Παναθηναϊκός. Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με το «τριφύλλι» στο στήθος, γνωρίζει το.. βάρος της φανέλας και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει επιτυχία για την ομάδα και τι σημαίνει… αποτυχία.
Καλάθης και ένας ακόμα
Όμως, ο Πατ Καλάθης δεν είναι η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έχουν πάρει φόρα φέτος το καλοκαίρι και… συνεχίζουν ακάθεκτοι. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ομάδας ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μία ακόμα μεταγραφή. Αυτή στη θέση «4» που θα πλαισιώσει τους Αντώνη Φώτση και Τζέιμς Γκιστ. Το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού «μελετάει» όλες τις περιπτώσεις που έχει στα χέρια του και όπως όλα δείχνουν θα πάρει τον… χρόνο του, προτού πάρει την τελική του απόφαση.
ΥΓ: Ρίβερς, Τζέιμς, Σίνγκλετον, Μπουρούσης, Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν, Γκιστ, Καλάθης Νικ, Καλάθης Πατ, Λούντζης.. Σύνολο 14! Και έρχεται και ένας ακόμα… Δεν της λες και άσχημη την ομάδα…-+-

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News