Πασκουάλ: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα, αξίζει στον Παναθηναϊκό η Euroleague»

Οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Τσάβι Πασκουάλ στο Radio Marca…

Αναλυτικά:

«Για δεύτερη σερί σεζόν πήραμε το πρωτάθλημα και είμαστε χαρούμενοι που τελείωσε έτσι η σεζόν. Ο τελευταίος τίτλος μας δίνει μια ξεχωριστή γεύση, για να είμαστε χαρούμενοι το καλοκαίρι. Πριν έρθω εδώ, η ομάδα για δύο χρόνια δεν είχε πάρει το πρωτάθλημα. Τα πράγματα πήγαν καλά για εμάς, αν και κάθε χρονιά είναι όλο και πιο δύσκολη» και στη συνέχεια υπογράμμισε για τις αλλαγές στη… βάση της ομάδας του:

«Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε αναλλοίωτη τη βάση της ομάδας, γιατί δεν μπορούμε να ματσάρουμε τις προτάσεις, που έχουν οι παίκτες μας. Αυτό συμβαίνει. Δεν έχουμε πολύ μεγάλο μπάτζετ, αλλά μαζί με τη διοίκηση προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Το όνειρό μας είναι να πάμε ένα βήμα παρακάτω, να φτάσουμε στο Final Four και να προσπαθήσουμε να το πάρουμε. Όμως, θα πρέπει να πατάμε στη γη. Κάποιες φορές αυτό συμβαίνει. Αλλά, είναι πολύ δύσκολο όταν δεν έχεις το μπάτζετ των άλλων ομάδων».

Για την «πράσινη» διαμάχη με την Euroleague, είπε: «Το σημαντικό είναι ότι πλέον είμαστε στη σωστή γραμμή. Θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να αντιμετωπίσουμε την νέα Euroleague με ενθουσιασμό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα, που έχει κατακτήσει έξι Euroleague. Του αξίζει να είναι στη διοργάνωση και στη διοργάνωση αξίζει να έχει τον Παναθηναϊκό. Η κατάσταση τώρα είναι σταθερή και ήρεμη. Αυτό είναι το καλύτερο για όλους».

Έπειτα, σχολιάζοντας το πόσο καλός δείχνει να είναι ως προπονητής ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, υπογράμμισε: «Σίγουρα είναι. Θα έλεγα πως είναι… στη μόδα αυτή τη στιγμή. Τα έχει πάει πολύ καλά αυτές τις δύο χρονιές με τη Ζαλγκίρις, ειδικά τη δεύτερη σεζόν. Όμως, το πιο σημαντικό, πέραν των αποτελεσμάτων, είναι ότι δίνει την ταυτότητά του στις ομάδες του. Αυτό είναι δύσκολο να το βρεις».

Στη συνέχεια, μιλώντας για την Μπαρτσελόνα και το κατά πόσο οι «μπλαουγκράνα» έχουν μετανιώσει τη λύση της συνεργασίας τους, απάντησε: «Δεν έχω ιδέα και δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Όλοι κάνουν τις επιλογές τους. Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι της ομάδας κοιτάζουν πίσω ή όχι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News