Πασκουάλ: «Αν δεν είμαστε ικανοί να το κάνουμε αυτό, θα έχουμε προβλήματα σε κάποιο παιχνίδι»

Πασκουάλ: «Αν δεν είμαστε ικανοί να το κάνουμε αυτό, θα έχουμε προβλήματα σε κάποιο παιχνίδι»

Η ένταση στην άμυνα και η ανάγκη για διατήρηση της απόδοσης στο “πικ” ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισε ο Τσάβι Πασκουάλ από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

“Πιστεύω ότι αρχίσαμε αρκετά καλά το παιχνίδι απόψε. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν εύστοχοι, αλλά πήραμε μια καλή διαφορά. Στο δεύτερο μέρος διατηρήσαμε τον επιθετικό μας ρυθμό, αλλά στην άμυνα σταδιακά γινόμασταν χειρότεροι. Ίσως αυτό ήταν προϊόν του γεγονότος πως είχαμε αποκτήσει διαφορά και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το δεύτερο παιχνίδι προ της ώρας του. Κατά τα λοιπά πιστεύω ότι παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα”, τόνισε αρχικά.

Για το χαμένο τελευταίο δεκάλεπτο (20-29) εξήγησε πως “ο ΠΑΟΚ έδειξε τον χαρακτήρα του κι ότι είναι μια ομάδα που παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι ένα παράδειγμα για εμάς για να δούμε απέναντι σε ποιον παίζουμε”.

Σε ερώτηση για το κίνητρο των παικτών του με φόντο το αήττητο στο πρωτάθλημα, απάντησε πως “το κίνητρο είναι εύκολο να το βρουν. Ξέρουν ποιος είναι ο στόχος, θέλουμε να πάμε στον τελικό. Αν δεν είμαστε ικανοί να το κάνουμε αυτό, θα έχουμε προβλήματα σε κάποιο παιχνίδι. Έχουμε την εμπειρία του τι συνέβη στην EuroLeague με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πρέπει να είναι ένα δίδαγμα αυτό για το πόσο καθοριστικό είναι κάθε παιχνίδι”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News