Πασκουάλ για βελτίωση, Καλάθη και... περισσότερους παίκτες

Πασκουάλ για βελτίωση, Καλάθη και... περισσότερους παίκτες

[ads]
Απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του έμεινε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί του Ερυθρού Αστέρα με 70-59.
[ads2]

Αναλυτικά τα όσα υπογράμμισε ο Καταλανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ τον κόσμο που ήρθε σήμερα και για την υποδοχή που μου επιφύλαξε. Ελπίζω να μπορέσω να απαντήσω σε αυτήν την υποδοχή με καλά αποτελέσματα που θα έρθουν έπειτα από πολλή δουλειά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτή τη νίκη. Παίξαμε ένα πλήρες παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο κοντρολάραμε καλα το παιχνίδι αλλά χάσαμε τρία εύκολα λέι απ που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να έχουμε πιο εύκολη συνέχεια. Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου σταματησαμε να αμυνόμαστε. Δεχτήκαμε ένα σερί 10-0 αν θυμάμαι καλά. Μπορέσαμε όμως να επιστρέψουμε και να πάρουμε μία σημαντική νίκη για να κλείσουμε μία καλή εβδομάδα».

Για τον Νικ Καλάθη που έχει κάνει δύο μόνο λάθη σε τόσο δύσκολα παιχνίδια:«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον παίκτη μου και πως ηγείται στην ομάδα, κάτι που είναι απαραίτητο για την θέση του πλέι μέικερ. Κάνει γεμάτα παιχνίδια, ίσως στο τελευταίο δεκάλεπτο κουράστηκε, αλλά ίσως είναι φυσιολογικό δεδομένων των συνθηκών».

Για το πως εξηγεί την αλλαγή προς το καλύτερο στην εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods: «Καταρχάς δεν θέλω για το παρελθόν, αλλά γι’ αυτό που ζούμε εδώ και τώρα. Από σεβασμό στον κύριο Πεδουλάκη και στον κόσμο που δούλευε και συνεχίζει να δουλεύει στην ομάδα. Θα μιλήσουμε γι’ αυτά που συμβαίνουν από τότε που ήρθα. Νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Έχουμε βρει μία ισορροπία με τη βοήθεια των βοηθών μου και όσων εργάζονται μεταξύ των θετικών πραγμάτων που υπήρχαν στο παρελθόν και έχουμε επιχειρήσει να δουλέψουμε πάνω στις λεπτομέρειες κάποιων πραγμάτων. Αυτό που είδαμε σήμερα στο πρώτο ημίχρονο είναι αυτό που μου άρεσε και μπορεί να δώσει αυτή η ομάδα. Είχαμε καλό ρυθμό, καλή άμυνα και επίθεση, γρήγορη οργάνωση στο παιχνίδι μας και πιστεύω ότι ήμασταν επιθετικοί και βάλαμε μεγάλη πίεση στους αντιπάλους μας».

Για το γεγονός ότι δεν έπαιξαν οι Μποχωρίδης και ο Χαραλαμπόπουλος, αλλά και ο Πατ Καλάθης και αν μπορεί η ομάδα να προχωρήσει με εννιά παίκτες στην Ευρωλίγκα: «Σίγουρα θα παίξουμε με περισσότερους παίκτες. Έχω μεγάλη εμπειρία με παίκτες που πρέπει να κάνουν το άλμα για να παίξουν στην Ευρωλίγκα. Πολλές φορές βιαζόμαστε πολύ να δούμε αυτούς τους παίκτες να εμφανίζονται. Πρέπει να εμφανιστούν όταν θα είναι πλήρως έτοιμοι. Γιατί αλλιώς κόβουμε τη βελτίωση που μπορεί να έχουν. Τους μαθαίνω σιγά-σιγά αλλά θα χρειαστώ παραπάνω χρόνο για να δουλέψω μαζί τους και να τους χρησιμοποιήσω. Είναι η στιγμή για να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News