Παρουσία Δημήτρη, εγκαινιάστηκε το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καστελλόριζο!

Παρουσία Δημήτρη, εγκαινιάστηκε το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καστελλόριζο!

Ιστορική η σημερινή ημέρα για το ακριτικό Καστελόριζο αφού εγκαινιάστηκε το φαρμακείο που αποκτά το νησί, κάτι που έλλειπε εδώ και δεκαετίες.

Τα εγκαίνια έγιναν από το Γενικό Γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους με την παρουσία του μεγάλου χορηγού τόσο στο φαρμακείο όσο και το Κέντρο Υγείας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το μεσημέρι εγκαινιάστηκε το πρώτο και μοναδικό φαρμακείο του Καστελόριζου εδώ και δεκαετίες και παραβρέθηκαν όλες οι τοπικές αρχές, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρίκλεια Γιασιράνη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκάνησου Νίκος Φουτούλης, η φαρμακοποιός και αρκετοί κάτοικοι.

Εδώ και πολλά χρόνοι οι κάτοικοι του νησιού έπαιρναν τα φάρμακα τους μέσω Ρόδου. Τους έγραφε τις συνταγές ο οπλίτης φαρμακοποιός η γιατρός και αυτές πήγαιναν σε φαρμακείο της Ρόδου. Στη συνέχεια και ανάλογα αν υπήρχε συγκοινωνία με το νησί, έφτασαν στον προορισμό τους. Μετά από πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, με τη στήριξη του δήμου Μεγίστης αλλά και της Περιφέρειας το φαρμακείο είναι πλέον γεγονός και οι συνταγές δεν θα χρειάζεται πλέον να …ταξιδεύουν στη Ρόδο.

Σε αυτήν την προσπάθεια μεγάλος αρωγός ήταν η οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου που στήριξε το Κ.Υ του νησιού με εξοπλισμό αλλά και τη δημιουργία του φαρμακείου, όπως τονίστηκε από όλους τους παρευρισκομένους. Μάλιστα παραβρέθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που μαζί με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκάνησου αποκάλυψαν τιμητική πλακέτα με το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου που ήταν σκεπασμένη με σημαία του Καστελορίζου και βρίσκεται στην πρόσοψη του φαρμακείου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο παπάς του νησιού, ο παπά Γιώργης Μαλτέζος, αμέσως μετά κόπηκε η κορδέλα και οι επίσημοι εισήλθαν στο εσωτερικό του φαρμακείου με την ευχή να στεριώσει. Η οικονομική επιβίωση του φαρμακείου είναι δύσκολη και υπήρξε δέσμευση ότι θα στηριχθεί για να παραμείνει ανοιχτό.
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «σημαντική» αφού δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να έχουν ισότητα στην πρόσβαση του φαρμάκου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την προσφορά της εταιρίας αλλά και της οικογένειας του. Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι από εδώ, το Καστελόριζο ξεκίνησε ο εμβολιασμός, το νησί-όπως είπε- μας έδειξε το δρόμο. Δεν ξέχασε όμως στην αρχή της δήλωσης του και τη σημερινή θλιβερή επέτειο με την εισβολή του πρώτου Αττίλα στην Κύπρο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Μόλις μάθαμε ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα φάρμακα, ανταποκριθήκαμε αμέσως. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους Έλληνες και τον Ελληνισμός».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς κάλεσε όλους τους Ελληνες να επισκεφτούν το Καστελόριζο και τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του εμβολιασμού. Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρίκλεια Γιασιράνη δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σήμερα στο Καστελόριζο, για το αυτονόητο” ενώ ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης δήλωσε ότι «κοπιάσαμε πολύ αλλά τα καταφέραμε». Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς δεσμεύτηκε ότι θα στηριχθεί το φαρμακείο στο νησί ενώ θα προσπαθήσουν να ανοίξουν και άλλα φαρμακεία σε μικρά νησιά που δεν διαθέτουν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News