Παρατημένη ομάδα, οδεύει προς τα... βράχια!

Παρατημένη ομάδα, οδεύει προς τα... βράχια!

Ο Παναθηναϊκός ήταν υποφερτός μέχρι το 33′, στη συνέχεια έπαιξε «μπάσκετ αλάνας» και επέτρεψε στην Μπολόνια (74-64) να κερδίσει ένα παιχνίδι, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χάσει από μια ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ομάδα. Χωρίς 4άρι και αντικαταστάτη του Γουόλτερς το Τριφύλλι απλά ΔΕΝ μπορεί – Έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση με τα πράσινα ο Μπέικον! 

Όπως τελείωσε το ματς με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, έτσι ξεκίνησε στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ντέρικ Γουίλιαμς σκόραρε για τρεις (3-3). Ο Οτζελέγκε με κάρφωμα έβαλε την ιταλική ομάδα μπροστά στο σκορ (7-5).

Ο Καλαϊτζάκης αστόχησε Τσε δύο ελεύθερες βολές και ο Σενγκέλια «τιμώρησε» (10-5). Το Τριφύλλι «βραχυκύκλωσε» στην επίθεση, λήξη 24 δευτερολέπτων και… Σενγκέλια πάλι για τρεις οδήγησαν τους γηπεδούχους στο +7 (16-9). Ο Λούντμπεργκ «νίκησε» τον Γκουντάιτις για το double score (18-9). Μετά το τάιμ άουτ του Ράντονιτς, οι «πράσινοι» δεν απέφυγαν νέα λάθη στην επίθεση.

Από τα οκτώ μέτρα ο Γκριγκόνις «έσταξε» ένα ασύλληπτο τρίποντο, ο Γουόλτερς έπραξε το ίδιο στην αμέσως επόμενη φάση και το Τριφύλλι από το -14 πήγε στο -8 (27-19). Ο Μπέικον έβαλε κι αυτός το πρώτο του μακρινό σουτ για να πιέσει ακόμη περισσότερο τους Ιταλούς στο σκορ (27-22).

Ο Χάκετ σταμάτησε τη φόρα του Παναθηναϊκού με τρίποντο (32-24). Τη χειρότερη στιγμή κατέρρευσε η «πράσινη» άμυνα με τον Παπαγιάννη να κάνει λάθη και να αφήνει τη θέση του στον Γκουντάιτις (40-30).

Με μεγαλύτερη συγκέντρωση επέστρεψε ο Παναθηναϊκός στο β’ ημίχρονο που μείωσε στους 5 πόντους με επιμέρους σκορ 1-9 (44-39). Ο Χάκετ ξεκόλλησε την Βίρτους Μπολόνια στο σκορ (47-39) και ο Ζαϊτέ συνέχισε για ένα μικρό 5-0 σερί προς «απάντηση» σε εκείνο των πρασίνων. Ο Παπαγιάννης βρήκε το πρώτο του καλάθι στο 26′ (49-41). Καλάθι και φάουλ του Πονίτκα αναπτέρωσε τις ελπίδες του Παναθηναϊκού (52-47).

Το 4ο λάθος του Γκριγκόνις και μια άστοχη προσπάθεια από τα 6,75 μέτρα επέστρεψαν στην Μπολόνια να πάει στο +7, αλλά ο Πονίτκα έκανε… ντέρμπι την αναμέτρηση με σωστό μπάσκετ και μεγάλο τρίποντο από τη γωνία (55-51). Ο Γουίλιαμς ευστόχησε για τρεις στις αρχές της τέταρτης περιόδου για να μειώσει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (55-54).

Λι και Πονίτκα απέτυχαν να συνδεθούν με τον στόχο για την προσπέραση, όμως, ο Πολωνός δεν συγχώρεσε δεύτερη φορά για το «πράσινο» προσπέρασμα (55-57). Ο Κορντινιέ έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ για να περάσει μπροστά στο σκορ η ομάδα του Σκαριόλο. Παρά το τάιμ άουτ του Ράντονιτς η Μπολόνια επέκτεινε το σερί της στο 7-0, ενώ ο Πονίτκα έχασε νέο… πέναλτι κάτω από τη ρακέτα.

Από κει που ήταν με την πλάτη στον τοίχο η Μπολόνια, ξαφνικά βρέθηκε σε διψήφια διαφορά στο ματς με 3 λεπτά να απομένουν και κει φάνηκε ποια θα είναι η τελική κατάληξη του αγώνα. Με 2/2 βολές ο Πονίτκα μείωσε στους οκτώ (69-61). Ο Τεόντοσιτς τελείωσε το παιχνίδι με τρίποντο δίνοντας τη χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό (72-61).

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 43-30, 55-51, 74-64

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News