Παράταση στη Λεωφόρο, «ξεκλειδώνει» η Διπλή Ανάπλαση

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Παοκ: Το πανό στη Λεωφόρο (pic)

Για άλλα δέκα χρόνια παρατείνεται η άδεια κατεδάφισης και η νόμιμη λειτουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού με τροπολογία στο κλιματικό νομοσχέδιο, που ανοίγει τον δρόμο στη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας.

Μια κρίσιμη διάταξη για να προχωρήσει το έργο της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό, με την οποία επεκτείνονται χρονικά οι άδειες κατεδάφισης και η περίοδος λειτουργίας του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έχει περιληφθεί στο κλιματικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Πρόκειται για δύο παρατάσεις τυπικού χαρακτήρα μεν, αλλά με μεγάλη ουσιαστική σημασία για να προχωρήσει το έργο, καθώς είχαν λήξει οι αντίστοιχες διατάξεις που είχαν εισαχθεί με νόμο του 2011 και είχαν χρονική διάρκεια δέκα ετών.

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση Συνεπειών του νομοσχεδίου, «με το προτεινόμενο άρθρο επιδιώκεται η ολοκλήρωση του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης με την υλοποίηση της άδειας κατεδάφισης της Περιοχής Ανάπλασης 1 (σ.σ.: γήπεδο Παναθηναϊκού), το οποίο συνιστά πρόγραμμα αναπτυξιακού υπερτοπικού χαρακτήρα με θετικές συνέπειες για την ανάπτυξη της περιοχής του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

Ειδικότερα, το άρθρο 33 του νομοσχεδίου, με θέμα την ισχύ της άδειας κατεδάφισης στην Περιοχή Ανάπλασης Ι, δηλαδή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, προβλέπει ότι «οι προθεσμίες της παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 3983/2011 (Α’ 144) τροποποιούνται ως εξής:

α) Η χρονική ισχύς της άδειας κατεδάφισης της περ. Β επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη.
β) Η δυνατότητα εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων της περ. ΣΤ επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη.
γ) Η δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου στην Περιοχή Ανάπλασης επεκτείνεται σε είκοσι (20) έτη».

Η διάταξη αυτή αναμενόταν για να διασφαλισθεί ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα παραμείνει σε λειτουργία έως ότου τεθεί σε λειτουργία η νέα εγκατάσταση στον Βοτανικό, ενώ το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για την έναρξη της υλοποίησής του, καθώς από τις αρχές Μαρτίου έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων οι σχετικές συμβάσεις παραχώρησης.

Πηγή: businessdaily.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News