Το παρασκήνιο της μεταγραφής Λεντέσμα

Το παρασκήνιο της μεταγραφής Λεντέσμα

Τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο μέρος της καρδιάς θα φοράει για την επόμενη διετία ο Κριστιάν Λεντέσμα, καθώς χθες βράδυ, λίγο πριν από τις 8, ο Αργεντινός άσος έδωσε τα χέρια με τον Παναθηναϊκό και τον Αντρέα Στραματσόνι, επιστρέφοντας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπου έλαμψε για περισσότερα από 14 χρόνια.

Η δε ικανοποίηση του 33χρονου μεσοαμυντικού για το αίσιο τέλος της διαπραγμάτευσης φάνηκε και στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στο «Goal» λίγη ώρα μετά τη συμφωνία με τους «πράσινους»:

[ads2]

«Ολα πήγαν καλά, συμφώνησα με την ομάδα και τον προπονητή. Εκανα μια πολύ καλή επιλογή για την καριέρα μου με τη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Περισσότερα θα μπορέσουμε να πούμε τις επόμενες μέρες» τόνισε ο Λεντέσμα, που πέρασε σχεδόν όλη τη χθεσινή μέρα του σε συζητήσεις με τον Αντρέα Στραματσόνι, οι οποίες έγιναν σε δύο δόσεις και είχαν συνολική διάρκεια 5 ώρες.

Στην πρώτη επαφή, που ξεκίνησε στη 1 μ.μ. και τελείωσε δύο ώρες μετά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχοντας πάρει το «πράσινο» φως απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο κατέθεσε την τελική πρόταση του «τριφυλλιού». Συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με απολαβές 450.000 ευρώ φιξ συν υψηλά μπόνους στόχων και συμμετοχών που μπορούν να ανεβάσουν τα χρήματά του μέχρι και στις 750.000 ευρώ.

Ο Λεντέσμα ζήτησε λίγο χρόνο να σκεφτεί και μετά από δύο ώρες (5 μ.μ.), οι δύο άνδρες, παρουσία και του ενός εκ των μάνατζερ του παίκτη, συναντήθηκαν ξανά, με τον «Στράμα» να ακούει το μεγάλο «si» απ’ τα χείλη του Αργεντινού. Η μοναδική τροποποίηση ήταν στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου που έγινε κλειστό διετές (απ’ τη στιγμή που ο Λεντέσμα έκανε υποχωρήσεις, έκαναν και οι «πράσινοι» μία κομβική υποχώρηση), με τον Αργεντινό άσο να συνομιλεί στη συνέχεια τηλεφωνικά και με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος, αφού έδωσε το «ΟΚ» για την τελική υπέρβαση, καλωσόρισε τον πολύπειρο άσο στην «πράσινη» οικογένεια.

Η ουσία της υπόθεσης, πέραν του ότι ο Παναθηναϊκός εντάσσει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή με ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν είχε, συμπληρώνοντας αρμονικά τη μεσαία γραμμή των «πράσινων», είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» πέτυχαν ένα πραγματικά σπουδαίο deal. Ο Λεντέσμα πίστεψε πολύ στο «πράσινο» πρότζεκτ κι έκανε τρομερές υποχωρήσεις απ’ τις αρχικές αξιώσεις του που έφταναν το 1,2 εκατ. ευρώ, φτάνοντας δίνοντας τα χέρια με τον Παναθηναϊκό για λιγότερα απ’ τα μισά χρήματα.

Ο 33χρονος άσος θα περάσει σήμερα το πρωί από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και είτε αργά το απόγευμα είτε αύριο το πρωί θα βάλει και την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που τον «δένει» με τον Παναθηναϊκό έως το 2018, θέτοντας εαυτόν (κι επίσημα πλέον) στη διάθεση του Στραματσόνι…

Goal News

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News