"Παράνομη η τιμωρία σε Μπεργκ"

Στα... όριά του ο Μάρκους!

Ως παράνομη χαρακτήρισε την ποινή τεσσάρων αγωνιστικών ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας!

Αναλυτικά όσα είπε στον Sport-FM:

Για την ποινή των Μπεργκ-Κρέσπο: «Καταρχάς, ο πειθαρχικός κώδικας αναγράφει τι υπάρχει για την κάθε παράβαση. Λέγοντας αντιαθλητική συμπεριφορά ο διαιτητής δεν προσδιορίζει τι συνέβη, ο διαιτητής πρέπει να αναγράφει λεπτομερώς τι συνέβη. Η αντιαθλητική συμπεριφορά επιφέρει κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη. Χρήση βίντεο γίνεται όταν δεν αναγράφει κάτι ο διαιτητής, ότι έχει διαφύγει κάτι της προσοχής του διαιτητή. Πιστεύω ότι ο αθλητικός δικαστής έχει βάλει λάθος ποινή σε ό,τι αφορά τους Μπεργκ και Κρέσπο. Όχι για τους Κουλιμπαλί και Σάχοφ. Και χρήση του βίντεο να κάνει ο αθλητικός δικαστής, δεν τιμωρεί βάσει του φύλλου αγώνος. Δεν έχουν κάνει παράβαση για να τιμωρηθούν με αγωνιστικές οι δύο ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει ασάφεια του φύλλου αγώνος. Είναι υποχρεωμένος για να γράψει… ρεπορτάζ κανονικό ο διαιτητής. Λέει ο κώδικας ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει περιγραφή της φάσης που υπέπεσε στην αντίληψή του. Και χρήση του βίντεο να κάνει, δεν δικαιολογείται η ποινή που έφαγαν οι δύο ποδοσφαιριστές. Είναι κίτρινη κάρτα, μέχρι εκεί πάει. Όχι κόκκινη».

Για το αν πιστεύει ότι θα μειωθούν οι ποινές των Μάρκους Μπεργκ και Χοσέ-Άνχελ Κρέσπο: «Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν παρέμβαση, επειδή υπάρχουν τα ματς της Κυριακής. Τα άλλα τα παιχνίδια των play offs πιστεύω ότι θα τα παίξει ο Μπεργκ. Νομίζω ότι πρέπει να ζητήσουν επείγουσα αναθεώρηση Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για να γίνει επείγουσα συνεδρίαση. Δεν στέκει με τίποτα η ποινή των Κρέσπο και Μπεργκ».

Κάθε μέρα ταμείο: Όλα τα σημερινά προγνωστικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News