Παραμένει υπολογίσιμος και στα χειρότερά του

Παπαγιάννης: "Θα δείξουμε καλύτερη εικόνα στο παρκέ"

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα και να αφοσιωθεί στην κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ.

Ο πρωταθλητής στο εσωτερικό σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ κατάκτησης τροπαίων, είναι δεδομένο ότι αντίπαλός του εδώ και χρόνια είναι μόνο η κακή του μέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα μια ομάδα χτίζει δυναστεία: σερί κατακτήσεων έχουν να επιδείξουν παλιότερα ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Πανελλήνιος, ο «αιώνιος».

Μόνο που σε αντίθεση με αυτά τα κλαμπ, όταν το τριφύλλι ξέφυγε η πιστοποίηση της απόλυτης υπεροχής του ερχόταν στην Ευρώπη. Τα χρόνια της δόξας του ο Παναθηναϊκός πήγε τόσο καλά στην Ευρώπη ώστε «τράβηξε» κι όλους τους υπόλοιπους που τον κυνηγούσαν!

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μια ελληνική ηγεμονία με πολλές πρωταγωνίστριες σε κάθε ευρωπαϊκό Κύπελλο: ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Μακεδονικός, το Μαρούσι, ο Ηρακλής έπαιξαν ημιτελικούς και τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικοί συσχετισμοί άλλαξαν, η ομάδα όσο περισσότερο ξέφευγε στην Ελλάδα άρχισε να μένει πίσω στην Ευρωλίγκα. Είναι εύκολο να πεις ότι πληρώνει την συνολική υποβάθμιση της Basket League κερδίζοντάς τη εύκολα.

Φταίει η ευκολία κατάκτησης των τίτλων στη χώρα μας; Ίσως, αλλά εύκολα κάποτε κατακτούσαν τίτλους ο «αιώνιος» κι ο Άρης μα στην Ευρώπη δεν έσπερναν δα και …πανικό. Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός ακόμα και στα χειρότερα του παραμένει υπολογίσιμος, κοντράρει τους δυνατούς και δεν μετράει συντριβές τη μια πίσω από την άλλη…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News