«Παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς»

«Παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς»

Ο προπονητής των Γιούτα Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ, ανέφερε ότι παρακολουθούσε τον Παναθηναϊκό της εποχής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο προπονητής των Γιούτα Τζαζ είπε στην εκπομπή «Pick ‘n Roll» της Cosmote TV: «Βλέποντας Ευρωλίγκα, θυμάμαι το Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όταν ήταν στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν τόσοι πολλοί που μπορώ να θυμηθώ ότι τους παρακολουθούσα.

Τον Πάμπλο Λάσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ιγκόρ Κοκόσκοβ που υπήρξε ένας από τους βοηθούς μου και τώρα είναι προπονητής στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ιγκόρ αποτελεί πολύ καλό παράδειγμα σε όλο αυτό, αφού το 1999 όταν ανέλαβα το πρόγραμμα του Μιζούρι στο NCAA είχε έρθει μαζί μου, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, αφού μετά πήγε στο ΝΒΑ και τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Αυτή η διαδικασία προχώρησε για μένα όταν βρέθηκα στους Λέικερς και ο Ετόρε Μεσίνα, που ήταν επίσης μέλος του επιτελείου, μου ζήτησε να γίνω βοηθός του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οπότε απέκτησα πραγματικά την ευκαιρία να κάνω βουτιά στα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Περίμενα να μείνω εκεί περισσότερο καιρό όμως προέκυψε η ευκαιρία να επιστρέψω στις ΗΠΑ, για χάρη του καλού μου φίλου Μάικ Μπουντενχόλζερ στην Ατλάντα.

Θυμάμαι πως ονομάζαμε ορισμένα plays έτσι. Ένα συγκεκριμένο το αποκαλούσαμε Ναβάρο, ήταν ένα σύστημα με hand off πάσα και αποφυγή του σκριν με under, ονομάστηκε έτσι γιατί έβλεπα το Ναβάρο να το κάνει για ένα ολόκληρο χρόνο.

Είχα την τύχη να ζήσω αυτή την εμπειρία και αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου προγράμματός μας, είτε αφορά στον τρόπο που επικοινωνούμε, είτε δίνουμε το «παράσημο» στους προπονητές για χάρη των οποίων ονομάζουμε τα συστήματα.

Ο Σίτο Αλόνσο, έχει play με την ονομασία «Μπιλμπάο» από τότε που ήταν εκεί και είναι περιττό να πω πως υπάρχουν ορισμένα συστήματα με ελληνικά ονόματα επίσης».

Πηγή φωτογραφία: ⓒ 2021 Carlos Osorio / Associated Press

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News