Η παράγκα καλά κρατεί

Η παράγκα καλά κρατεί

Το σύστημα της ΕΠΟ “καθάρισε” πάλι υπέρ του ΟΣΦΠ όποτε το χρειάζεται, καθώς σε διάστημα 20 ημερών έχουν δοθεί 13 ανύπαρκτα οφ σάιντ!!! Δείτε όλες τις φάσεις με τα… ανθρώπινα λάθη.

Ουτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Πλέον ο αριθμός είναι δεκατρία, ενώ οι αγώνες μόλις έξι για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων. Συγκεκριμένα 18 ημερών! Στατιστικά μιλάμε για δύο οφ σάιντ κατά μέσο όρο  ανά παιχνίδι, άλλοτε σε λιγότερο σημαντικές φάσεις, άλλοτε όμως σε εξαιρετικά καθοριστικές στιγμές, με τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας να βγαίνουν τετ α τετ … αλλά η εστία του ΟΣΦΠ να μην “παραβιάζεται”!!

Αποφάσεις  που αποτελούν εκτός των άλλων και διασυρμό για την ίδια την ΚΕΔ και που πλέον μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν οι επιλογές τους να ορίζουν συγκεκριμένους βοηθούς.

Ας δούμε αναλυτικά τις φάσεις αυτές :

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 2-0
Από την αρχή όπου ορίστηκε ο βοηθός της σουίτας, Γιάννης Τουμπακάρης στην αναμέτρηση Ολυμπιακού-Ξάνθης, το SDNA είχε επισημάνει το… παρελθόν του εν λόγω επόπτη κι ίδιος έσπευσε να μας δικαιώσει. Τρία σοβαρά λάθη έκανε ο -σημειωτέον διεθνής- Τουμπακάρης στο ματς αυτό, αρχικά κόβοντας λανθασμένα Γουάλας και Τριάδη στο πρώτο ημίχρονο και έπειτα αφήνοντας τη φάση να παιχτεί ενώ ο Ιντέγε ήταν εμφανώς ακάλυπτος σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η παράγκα καλά κρατεί

 

Η παράγκα καλά κρατεί

 

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
Η πρώτη αναμέτρηση Ολυμπιακού-Άρη για τους “16” του Κυπέλλου στο “Βικελίδης” στιγματίστηκε από την… σκανδαλώδη διαιτησία του Τίκα, ωστόσο λάθη υπήρξαν κι από τους βοηθούς, κυρίως τον δεύτερο (Καραγκιζόπουλο). Ο Βεροιώτης επόπτης δύο φορές ανέκοψε λανθασμένα παίκτες των “κιτρίνων” σηκώνοντας το σημαιάκι του για οφ σάιντ στο δεύτερο ημίχρονο, συγκεκριμένα τους Μιλούνοβιτς (56′) και Καπνίδη (83′).

Οφ σάιντ Μιλούνοβιτς

Η παράγκα καλά κρατεί

Οφ σάιντ Καπνίδη

Η παράγκα καλά κρατεί

 

ΒΕΡΟΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Το πραγματικό κρεσέντο ωστόσο δόθηκε λίγες ημέρες αργότερα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια (1-2). Αρνητικός πρωταγωνιστής ο βοηθός Κασσαβέτης, που φυσικά παραπέμφθηκε καθώς δεν πετύχαινε… ούτε ελέφαντα στο μισό μέτρο. Δύο φορές υπέδειξε κακώς παίκτες της Βέροιας σε θέση οφ σάιντ (και μία όμως τον Μάριν), με τη δεύτερη μάλιστα, του Κάλβο στο δεύτερο ημίχρονο, να βγαίνει τετ α τετ ο παίκτης των γηπεδούχων. Εκτός αυτού δε, ο Ολυμπιακός δημιούργησε μία καλή ευκαιρία στο 43′, όπου ξεκίνησε όμως επίσης με οφ σάιντ του Σεμπά που κακώς δεν δόθηκε.

Οφ σάιντ Κάλβο

Η παράγκα καλά κρατεί

Οφ σάιντ Σεμπά

Η παράγκα καλά κρατεί

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 2-0
Σημαντικό λάθος ωστόσο υπήρξε και στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Άρη (2-0) από τον βοηθό. Αυτή τη φορά ήταν ο Βλάσσης, όπου ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0, ανέκοψε κακώς τον Καπνίδη με οφ σάιντ κι ενώ ο επιθετικός των “κιτρίνων” έβγαινε “φάτσα φόρα” με το τέρμα.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0

Περιμένετε όμως γιατί υπάρχει και συνέχεια. Σε έκτο διαδοχικό παιχνίδι και τρίτο εξ αυτών στο Κύπελλο, αυτή τη φορά με τον Ατρόμητο (0-0) στο “Καραϊσκάκη”. Ο δεύτερος βοηθός Κουράκης από το Ηράκλειο σήκωσε οφσάιντ στον Τόνσο, που είχε τον Λε Ταλέκ “φάτσα” με τον Λεάλι κι ενώ ο Αργεντινός καλυπτόταν πάνω από ένα μέτρο.

Στο 90΄  ο Λε Ταλέκ είναι στην ίδια ευθεία, αλλά αν οι βοηθοί κάνουν… ανθρώπινα λάθη σε φάσεις που ο επιτιθέμενος καλύπτεται 1-2 μέτρα πως να «διακρίνουν» παίκτη που βρίσκεται στην ίδια ευθεία;

Η παράγκα καλά κρατεί

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ

 

 

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News