Παππάς: «Θα μου άρεσε να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό - Όνειρο κάθε Παναθηναϊκού το Pao Alive»

Παππάς: «Θα μου άρεσε να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό - Όνειρο κάθε Παναθηναϊκού το Pao Alive»

Ο Νίκος Παππάς έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο sdna.gr για μίλησε για όλους και για όλα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ και μερικά αποσπάσματα παρακάτω:

Για τον κόσμο: «Αυτό είναι το κίνητρό μου εδώ. Δεν σου κρύβω ότι αν ήμουν σε κάποια άλλη ομάδα η αντιμετώπιση ίσως να ήταν διαφορετική. Το ότι εγώ σε όλη αυτή τη διαδρομή στον Παναθηναϊκό παθιάζομαι, κάνω λάθη, κάνω θυσίες, κάνω οτιδήποτε μπορεί να είναι πέρα από τα λογικά πλαίσια ενός αθλητή, έχει να κάνει με αυτούς»

Για το αν είναι κλισέ ότι ο στόχος κάθε χρόνο είναι το Final 4: «Όχι δεν είναι κλισέ. Και εμένα κάθε χρόνο να με ρωτήσεις αυτός είναι ο στόχος. Αφού αυτό πιστεύω, αυτό θα πω. Απλά κάθε χρόνο που δεν πηγαίνουμε ακούγεται έτσι λίγο πιο περίεργα στα αυτιά του κάθε φιλάθλου ή όποιου ασχολείται. Τα τελευταία χρόνια λόγω και της κρίσης, αλλά και όλης αυτής της διαδικασίας με τη φορολογία, ο στόχος δυσκολεύει. Νομίζω ότι και φέτος έχει χτιστεί ένα ρόστερ, που πιστεύω ότι αν φτάσει το ταβάνι του μπορεί να πάει μέχρι τέλους. Προφανώς, δεν ξεκινάμε με αφετηρία τη δεδομένη συμμετοχή στο Final Four. Όμως, η προσπάθεια που έχει γίνει είναι αξιόλογη. Οι παίκτες είναι πολύ καλοί και καλοί χαρακτήρες. Ο προπονητής είναι πολύ καλός. Ο πρόεδρος για ακόμα μια φορά έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε».

Για το αν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Έπειτα από επτά χρόνια σίγουρα το σκέφτομαι. Βέβαια, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Μιλάμε για μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου. Όσοι έχουν καταφέρει να το κάνουν αυτό είναι μύθοι στο μπασκετάκι. Θα μου άρεσε και εμένα. Από εκεί και πέρα, δεν θέλω να με θυμούνται μόνο ως έναν καλό μπασκετμπολίστα, που έπαιξε για επτά ή οκτώ ή δέκα ή δώδεκα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Θέλω να με θυμούνται και για άλλα πράγματα. Αυτό μου δίνει κίνητρο για να συνεχίζω εδώ».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Προσωπικά το θέλω πάρα πολύ. Καθαρά στο ανθρώπινο κομμάτι είναι ένας άνθρωπος που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Με στηρίζει, συνεχίζει να με στηρίζει και πάντα είναι εκεί για εμένα. Τι πιο όμορφο από το να είμαι μέρος μιας ομάδας, που θα φτάσει στον στόχο, τον οποίον θέλει πολύ και ο ίδιος; Βέβαια, μιλάμε για έναν έξυπνο άνθρωπο, έναν έξυπνο επιχειρηματία, που μπορεί να καταλάβει πως οι εποχές είναι δύσκολες και δεν είναι το ίδιο εύκολο όπως τις “χρυσές εποχές”, που πηγαίναμε στο Final Four συνέχεια. Μια συμμετοχή στο Final Four τώρα συνιστά ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα. Ο ίδιος με την προσπάθεια που έχει κάνει το αξίζει, αλλά εμείς είμαστε που μπαίνουμε στο παρκέ, εμείς παίζουμε και αυτός είναι ο στόχος και φέτος». 

Για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου: «Σίγουρα ήταν κάτι που με στεναχώρησε πάρα πολύ. Μπορώ να σου πω ότι ήταν ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στα χρόνια μου στον Παναθηναϊκό. Έτυχε να είμαι και στο νοσοκομείο παράλληλα με τον χιαστό, ήμουν κάθε μέρα. Υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Πηγαίνα στο νοσοκομείο και κάποια στιγμή στην εντατική με άφησαν να μπω. Με ρώτησαν πώς με λένε και λέω: “Είμαι ο Παππάς”. Είχε δώσει εντολή η οικογένειά του να μπαίνω εγώ και οι ίδιοι».

Για το Pao Alive: «Προφανώς, είναι κάτι που ονειρεύεται ο κάθε Παναθηναϊκός. Δεν ξέρω για την τοποθεσία αν είναι η ιδανική. Δεν το γνωρίζω δηλαδή, αυτό εννοώ. Παρ’ όλα αυτά, τι πιο ωραίο από το να στεγάζεται όλος ο Παναθηναϊκός σε ένα μέρος και επιτέλους αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα; Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το Pao Alive, νομίζω είναι μια πρωτοβουλία του Δημήτρη, για να δει τις προθέσεις του κόσμου και πόσο αγαπούν έμπρακτα τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να προχωρήσει και να πάνε όλα καλά. Μακάρι να βρεθούν τόσοι Παναθηναϊκοί και τόσα χρήματα, ώστε να επιτευχθεί κι αυτός ο στόχος και να προχωρήσει το έργο, για να γίνει ο Παναθηναϊκός επιτέλους ενιαίος και δυνατός».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News