Παπαπέτρου: «Τότε θα συζητήσω για το μέλλον μου, λείπει ο Ολυμπιακός»

«Ο Παπαπέτρου άκουσε πολλά χθες στο γήπεδο - Είναι δικό του θέμα αν θα μιλήσει γι’ αυτό»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου, την «υποχρέωση» για  double, το μέλλον του και τον Ολυμπιακό. 

Αναλυτικά

Για το πώς βίωσε τον τελικό χωρίς κόσμο: «Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν για όλους μας. Εν μέσω πανδημίας ήταν πολύ διαφορετική η εικόνα στα άδεια γήπεδα. Όμως υπήρχε η σοβαρότητα και η σημαντικότητα ενός τελικού. Είναι διαφορετικό όταν απουσιάζει ο κόσμος. Παίρνει την χάρη και την γλύκα. Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό και ήταν πολύ σημαντική η κατάκτηση από τον Παναθηναϊκό».

Αν περίμενε ανταγωνιστικό τον Προμηθέα: «Περιμέναμε ανταγωνιστικό τον Προμηθέα. Υπάρχει απεριόριστος σεβασμός και ξέραμε ότι θα παλέψουν στο 100%. Μπορεί στον προημιτελικό και στον ημιτελικό να προκριθήκαμε πιο εύκολα, αλλά γνωρίζαμε τις δυσκολίες του τελικού. Και οι δύο ομάδες ήταν προετοιμασμένες και είμαι χαρούμενος που βγήκαμε εμείς νικητές»

Για το trash talking μέσα στο ματς: «Υπήρξαν στιγμές με ένταση. Ήθελαν και οι δύο ομάδες να νικήσουν και μιλώντας για τον εαυτό μου, ήθελα πολύ! Καμιά φορά θα πεις κάτι παραπάνω, μπορεί να ξεφύγει λίγο η κατάσταση, αλλά δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό. Το θέμα είναι να μένει στο γήπεδο και να μην φεύγει από τα μπασκετικά πλαίσια. Είναι κάτι που σου δίνει τροφή. Εμένα προσωπικά μου δίνει τροφή, ενέργεια και κίνητρο. Ό,τι και αν συνέβη, έγινε για το καλό».

Για την ενέργεια και την αγάπη του Χεζόνια για τον Παναθηναϊκό: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βιώσει κάτι ανάλογο από ξένο συμπαίκτη μου ούτε μπορώ να το παρομοιώσω με κάποια άλλη ομάδα. Το πάθος του είναι μοναδικό και ασύγκριτο. Έχει μεγαλώσει στην Κροατία αλλά είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Έχει φοβερή θέληση και αγάπη για την ομάδα. Είναι ανάλογη με την αγάπη που έχουν όλοι οι άνθρωποι της ομάδας για τον Παναθηναϊκό ασχέτως αν εκείνοι δεν το δείχνουν με τον τρόπο που το δείχνει ο Μάριο».

Για τη λήξη του συμβολαίου του και τις σκέψεις του: «Υπάρχει μια ανησυχία και είναι κάτι που θα κριθεί στο μέλλον. Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι το πρωτάθλημα. Έχει μείνει ένα τρόπαιο που πρέπει να κατακτήσουμε. Είναι υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή ως προς τον σύλλογο και τους φιλάθλους. Από εκεί και πέρα θα δούμε μετά το τέλος της σεζόν. Βρίσκομαι στην ομάδα τρία χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος από την αγάπη των ανθρώπων και του κόσμου του Παναθηναϊκού. Θα δούμε τι μπορεί να δουλέψει και να δούμε την επόμενη ημέρα. Τώρα δεν θέλω να έχω πολλά στο μυαλό μου , θέλω να τελειώσουμε με το νταμπλ».

Για το αν του λείπει ο Ολυμπιακός ως μεγάλος αντίπαλος: «Σίγουρα λείπει. Δεν είναι μυστικό αυτό. Και όποιος πει το αντίθετο, είτε σκέφτεται μονόπλευρα, είτε δεν λέει την αλήθεια. Όσο πιο υψηλό και ανταγωνιστικό είναι το επίπεδο, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Και για τον κόσμο, αλλά και για την πλευρά του θεάματος. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει αξιόλογες ομάδες και καλά ρόστερ. Και είναι ανταγωνιστικό. Η προσθήκη του Ολυμπιακού θα το κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό».

Για την αντιπαράθεση των αιωνίων: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να αλλάξει αυτό. Από μικρός πήγαινα στο γήπεδο, έβγαζα τα παπούτσια μου, επέστρεφα στο σπίτι. Αυτό έχω μάθει να κάνω. Ήμαστε λαός με την έχθρα των συλλόγων. Υπάρχουν διάφορα πράγματα τα οποία σε άλλες χώρες είναι διαφορετικά. Μακάρι στην Ελλάδα να βελτιωθούν τα πράγματα και να βλέπουμε φιλάθλους και των δύο ομάδων. Θα ήταν ιδανικό και μακάρι να συμβεί».

Για την φετινή πορεία στην Ευρωλίγκα: «Ήταν μία δύσκολη σεζόν. Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο που πήγε στραβά. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που θέλαμε, χάσαμε κάποια παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και να ήμασταν κοντά στην οκτάδα μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να πω τι πήγε λάθος. Το καλοκαίρι που θα γίνει ο απολογισμός θα δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερα του χρόνου».

Για το ότι φώναξε τον Βουγιούκα να σηκώσουν μαζί το Κύπελλο: «Είναι δείγμα οικογένειας. Δεν είχα κάποιο άλλο σκοπό. Όταν ξεκινούσα την καριέρα μου δεν έψαχνα να κάνω φίλους μέσω του μπάσκετ, αλλά συμβαίνει όταν γνωρίζεις τέτοιους ανθρώπους. Ο Ίαν είναι φίλος, είναι σαν πατέρας μου και ένιωσα ότι ηθικά σωστό και λογικό να είναι μαζί μου και να σηκώσουμε μαζί το τρόπαιο».

Για το ποιος συμπαίκτης του από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακού του λείπει: «Καλή ερώτηση. Θα ακουστεί κλισέ. Δεν έχει να κάνει με κάποιον συγκεκριμένο. Η αποχώρηση του Νικ από τον Παναθηναϊκό ήταν κομβική. Θα δανειστώ αυτό που είχε πει ο Πιτίνο ότι είναι ένας από τους κορυφαίους πασέρ. Στον Ολυμπιακό ήμουν τυχερός, είχαμε καλούς συμπαίκτες. Έχω απεριόριστο σεβασμό για τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου. Για ξένους, τον Ντάνστον και τον Λο, από τους οποίους έμαθα πολλά».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News