Παπανικολάου: Από την «κακιά στιγμή» πέρυσι, στις ψευτομαγκιές της φυσούνας φέτος (vid)

Παπανικολάου: Από την «κακιά στιγμή» πέρυσι, στις μαγκιές της φυσούνας φέτος (vid)

Με αφορμές τις νέες… ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ του Παπανικολάου στον Κρις Σίνγκλετον στο ΟΑΚΑ, το newspao.gr θυμίζει ένα παλιό περιστατικό μεταξύ των δύο παικτών και τη… μετάνοια (;;;) του πρώτου!

Λίγο μετά τη λήξη του ντέρμπι για την Euroleague, οι Σίνγκλετον – Σπανούλης συνομιλούσαν και στην πορεία παρενέβη ο Παπανικολάου λέγοντας στον Αμερικανό: «Μιλάς για σεβασμό κι είσαι ένα τίποτα».

Με αφορμή αυτή την ψευτομαγκιά, σας θυμίζουμε τι συνέβη πέρυσι, στον πέμπτο τελικό, όπου ο Κρις Σίνγκλετον έφυγε στον αιφνιδιασμό για να καρφώσει με δύναμη στο καλάθι των «ερυθρόλευκων».

Ο Κώστας Παπανικολάου κυνήγησε την φάση και προσπαθήσει να κόψει στον αέρα τον αντίπαλο του, χωρίς όμως επιτυχία.

Το μόνο που κατάφερε ο Έλληνας φόργουορντ ήταν να χτυπήσει αντιαθλητικά το κεφάλι του αντιπάλου του με το χέρι του γροθιά και μάλιστα να του βγάλει την κορδέλα, χωρίς όμως οι διαιτητές να δώσουν φάουλ για το μαρκάρισμα αυτό.

Τι έλεγε μετά από αυτό το σκηνικό ο Παπανικολάου; Συγκεκριμένα:

«Ήταν μια λάθος στιγμή δική μου. Δεν είμαι τύπος που κρύβεται. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου. Ήταν κάτι μέσα στη στιγμή. Καταλαβαίνω τη σοβαρότητα του θέματος. Από εκεί και πέρα, όμως, για μένα όταν τελείωσε το παιχνίδι, τελείωσε και το θέμα. Δεν ξέρω αν τελείωσε το θέμα γιατί ήμουν ο θύτης. Του έδωσα το χέρι, μιλήσαμε, νομίζω όλα είναι εντάξει. Έχω υπάρξει και το θύμα. Σε έναν αγώνα θα συμβούν και τέτοια. Δεν είναι κάτι που γίνεται εσκεμμένα ή για να προκαλέσω. Έτσι είμαι σαν χαρακτήρας. Πολλοί με κατακρίνουν. Εγώ θέλω να πω ότι μέσα στο παιχνίδι δεν με ενδιαφέρει αν θα είμαι δαχτυλοδειχτούμενος. Όποιος θέλει μπορεί να με γνωρίσει εκτός γηπέδου και να βγάλει εκεί τα συμπεράσματα. Ο κάθε ένας μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του και το πώς του βγαίνει το κάθε τι μέσα στον αγώνα».

Αν κάποιος, εκείνες τις δηλώσεις, τις πήρε στα… σοβαρά, μετά το περιστατικό του ΟΑΚΑ γνωρίζει!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News