ΠΑΟΚ - Παναθηναικος Live Streaming: Ζωντανά σήμερα (17/5)

ΠΑΟΚ - Παναθηναικος Live Streaming

ΠΑΟΚ – Παναθηναικος | PAOK – Panathinaikos Live Streaming: Στην Τούμπα θα πέσει η αυλαία των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Σέντρα στην Θεσσαλονίκη για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στις 20:00.

Το παιχνίδι έχει ελάχιστη σημασία για την τελική κατάταξη. Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στο επόμενο Conference League, αλλά θα παίξει ρόλο το γόητρο, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Αυτό όμως που κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει είναι ότι αποτελεί μία πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του Κυπέλλου. Που ακολουθεί το προσεχές Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μία ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό (1-1). Ήταν μία αρκετά καλή εμφάνιση, τουλάχιστον σε σύγκριση με την εικόνα που έδειχνε ο «Δικέφαλος του Βορρά» στα προηγούμενα ματς. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει να επιστρέψουν οι Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Ζαμπά και Ολιβέιρα. Αλλά δεν πρόκειται να ρισκάρει με κανένα από αυτούς εν όψει και του Κυπέλλου.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος εξήρε την αγωνιστική θέληση των παικτών του: «Δεν θέλω να καλοπιάσω κάποιον, αλλά αυτοί οι παίκτες που έχουμε την φετινή σεζόν είναι πραγματικοί ήρωες. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, παίζουν στο 200% των δυνατοτήτων τους».

Στον Παναθηναϊκό πλέουν σε… πελάγη ευτυχίας. Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν μία σταθερά ανοδική πορεία, η οποία τους βρήκε να είναι αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να έχουν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Απλά να θυμίσουμε ότι πριν από την έναρξη των play offs, οι «πράσινοι» ήταν στην 5η θέση. Τώρα είναι ισόβαθμοι με τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη.Super League Live Streaming

ΠΑΟΚ – Παναθηναικος Live Streaming: Λουτσέσκου εφ όλης της ύλης

Για το αν είδε την αντίδραση που περίμενε: «Σήμερα είδα να επιστρέφει λίγη φρεσκάδα στην ομάδα, πνευματική φρεσκάδα. ‘Ηταν ένα καλό παιχνίδι».

Τον Νέλσον Ολιβέιρα: «Έμεινε εκτός με τον Άρη γιατί είχε μια αντίδραση στο τραυματισμένο του πόδι μετά το παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε στην βασική 11αδα για πρώτη φορά. Σήμερα, ήταν καλά αλλά αποφασίσαμε πώς θα ήταν καλύτερο να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη και να κάνει ακόμη μια καλή προπόνηση, από το να ρισκάρουμε να έρθει να παίξει μόνο για 15 λεπτά

Είναι όλα υπό έλεγχο. Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και θέλουμε να τον φέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, από πλευράς ενέργειας κι αυτοπεποίθησης μετά τον τραυματισμό που είχε». 

Τις αλλαγές σε πρόσωπα: «To έχω εξηγήσει πολλές φορές, προτιμώ να σας απαντήσω με τα λόγια του Μουρίνιο. Χθες στη συνέντευξη Τύπου είπε πως η ομάδα του είναι κουρασμένη πνευματικά μετά τα 52 παιχνίδια που έχει δώσει και πως έχει ξοδέψει περισσότερη ενέργεια από τους αντιπάλους της στο πρωτάθλημα.

Έχουν τρέξει 140 χιλιόμετρα περισσότερα από τους άλλους εξαιτίας των περισσότερων αγώνων. Αυτό είναι δύσκολο γιατί κοστίζει πνευματικά, είναι ρίσκο να υπάρχουν τραυματισμοί και να χάνεται πνευματική ενέργεια. Όλο αυτό στερεί από την ομάδα τη δυνατότητα να κάνει τέλεια παιχνίδια και κυρίως να βγάζει αντίδραση»

ΠΑΟΚ – Παναθηναικος Live Streaming: «Χρειάζεται υπομονή»

Αυτό συνέβη και με εμάς. Δεν θέλω να καλοπιάσω κάποιον, αλλά αυτοί οι παίκτες που έχουμε την φετινή σεζόν είναι πραγματικοί ήρωες. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, παίζουν στο 200% των δυνατοτήτων τους. Όταν το κάνεις αυτό για μεγάλη χρονική περίοδο, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, χωρίς τη δυνατότητα να πάρεις ανάσα, είναι φυσιολογικό να πέφτεις κάτω κάποιες στιγμές. 

Είχαμε επίσης και το στόχο μας στο Κύπελλο. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, όταν παίζεις δύο καθοριστικά παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έχεις και όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα και καθοριστικά παιχνίδια, με έντονα συναισθήματα και βρίσκεις απέναντι σου ομάδες φρέσκες στα play off, που έχουν μια κανονική εβδομάδα και μπορούν να κοιμηθούν χωρίς έγνοιες είναι πολύ δύσκολο. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως είχαμε μόνο το μισό γκρουπ να δουλέψουμε, ήταν φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η εξέλιξη.

Θυμηθείτε αυτό που λέω τώρα. Στα παιχνίδια που είτε χάσαμε, είτε δεν κερδίσαμε, δεν παίξαμε καλά, αλλά ήταν οριακά και κρίθηκαν σε μια στιγμή, ένα γκολ με τον αντίπαλο να εκμεταλλεύεται μια στιγμή και να παίρνει το παιχνίδι, έτσι είχε η κατάσταση. Σήμερα μπορώ να σας πω πώς μετά από 17 ημέρες, από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος εδώ, είδα διαφορετική φρεσκάδα και άλλες αντιδράσεις. 

Είδα επίσης παίκτες να επιστρέφουν, με ποιότητα που όταν υπάρχει στο γήπεδο, δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους. Εξαιτίας όλων αυτών κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά την εβδομάδα που απομένει. Πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση που έχουμε μπροστά μας την Τρίτη και μετά έχουμε τον τελικό. Είναι ένας τίτλος. Όπως λέω πάντα, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ισορροπία, να κάνουμε σωστές αναλύσεις και να βάλουμε προτεραιότητες».

Εύκολα κόντρα στον ΠΑΣ και αγωνιστικά νέα

Στο τελευταίο τους παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποχαιρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο το κοινό τους. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν. Υποδέχθηκαν τον ΠΑΣ Γιάννινα και πήραν μία εμφατική νίκη με 4-0.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ήταν ουσιαστικά μία πολύ καλή πρόβα εν όψει του τελικού του Κυπέλλου. Γι’ αυτό με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί, ο Σέρβος προπονητής του «τριφυλλιού» θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με πολλές αλλαγές.  Στόχος του είναι να ξεκουράσει τους βασικούς και να αποφύγει οποιοδήποτε ενδεχόμενο τραυματισμού.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε στην τελευταία προπόνηση ο Φώτης Ιωαννίδης, που δεν υπολογίζεται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την αυριανή αναμέτρηση, όπως και ο Φακούντο Σάντσες. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Σέρβος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή του Παναθηναϊκού, η οποία περιλαμβάνει 24 ποδοσφαιριστές.

Σε αυτή βρίσκονται οι: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

ΠΑΟΚ – Παναθηναικος Live Streaming: Μίλησε για όλα ο Γκατσίνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια σημαντική νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και επιστρέφει στην Ευρώπη. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον σύλλογο; «Το κλαμπ επέστρεψε ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί που ανήκει. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, επειδή είναι ένα μεγάλο κλαμπ και είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε. Έχουμε δύο ακόμα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν και θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι΄ αυτά».

Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό σου. Πως νιώθεις; «Νιώθω καλά που επέστρεψα. Είναι σημαντικό ότι δεν αισθάνθηκα κάποια ενόχληση λόγω του τραυματισμού μου, οπότε είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ήρθες στην ομάδα στα μέσα της σεζόν. Ποιο θεωρείς ότι ήταν το κλειδί για να κάνει η ομάδα αυτή την καλή πορεία; «Έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολ. Και η αλήθεια είναι ότι παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δείξαμε χαρακτήρα σε κάθε παιχνίδι και μπαίναμε στον αγωνιστικό για να κερδίσουμε κάθε ματς ανεξάρτητα ποιος ήταν ο αντίπαλός μας. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το κλειδί, συν φυσικά του ότι ήμασταν ενωμένοι σε όλη αυτή την προσπάθεια».

ΠΑΟΚ – Παναθηναικος Live Streaming | Links:

Δείτε τον αγώνα με ένα κλικ εδώ

http://la8osapofash.com/publ/diafora/football/17_5_2022_20_00_paok_panathinaikos/47-1-0-26474

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News