ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολίασε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Θα χαρακτήριζε κανείς φυσιολογικό το 2-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού. Ήταν η τελευταία παράσταση των «ασπρόμαυρων» μπροστά στον κόσμο του, τον οποίο και είχε «ενοχλήσει» με τις 11 αναμετρήσεις δίχως νίκη. Από την άλλη, οι «ρεζέρβες» του Παναθηναϊκού δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του αγώνα και αυτό το ματς θα βοηθήσει τον Γιοβάνοβιτς από την επόμενη μέρα μετά τον τελικό…

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (8/10): Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έπραξε το σωστό, άλλαξε τα 9/11 της βασικής ενδεκάδας, ωστόσο, οι αναπληρωματικοί θα μπορούσαν να μην είχαν δεχθεί ανόητα τέρματα, όπως ήταν – ειδικά το 1ο-, αλλά και να σκοράρουν στην επανάληψη, όταν ο ΠΑΟΚ σκέφτηκε να χαμηλώσει ταχύτητα.

Σωκράτης Διούδης (3/10): Μεγάλη αστάθεια παρουσίασε ο Έλληνας τερματοφύλακας. Δεν συνεννοήθηκε με τους στόπερ στο πρώτο γκολ κάνοντας «δώρο» στον Σβαμπ, ενώ στο δεύτερο έδιωξε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο. Έκανε 2-3 καλές αποκρούσεις, όμως, γενικότερα ενέπνευσε ανησυχία.

Μπαρτ Σένκεφελντ (7/10): Ήταν ο κορυφαίος της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού. Είχε και μια σωτήρια παρέμβαση στο 35ο λεπτό, όταν και έσωσε από βέβαιο γκολ τους πράσινους.

Ζβόνιμιρ Σάρλια (5/10): Μέτρια εμφάνιση από τον Κροάτη που βέβαια, δεν είχε και την απαραίτητη στήριξη από το κέντρο.

Δημήτρης Κουρμπέλης (4/10): Και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δέχθηκε πιέσεις από παντού. Τα δύο γκολ μπαίνουν στο χώρο ευθύνης του, δεν ένιωθε άνετα, όπως στο Καραϊσκάκη. Βγήκε στο 86′ για την είσοδο του Πέρεθ.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (4/10): Δεν ανταποκρίθηκε στη νέα του πειραματική θέση στο δεξί άκρο. Μια κακή παρένθεση η αποψινή του συμμετοχή. Άφησε τη θέση του στον Βαγιαννίδη στο 62ο λεπτό.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (3/10): Δε φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα ο Κατερινιώτης μπακ.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (4/10): Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκε στην επανάληψη και απείλησε στο τελευταίο 20λεπτο. Από μια πάσα του Καρλίτος, για λίγο δεν πρόλαβε τον Πασχαλάκη, ενώ είχε μια εξαιρετική δημιουργία στη συνέχεια προς τον Βαγιαννίδη.

Μαουρίσιο (4/10): Λίγα πράγματα από τον Μαουρίσιο στο αποψινό παιχνίδι. Χάθηκε το κέντρο από τους πράσινους. Δεν υπήρξε κάτι ως προς το κομμάτι της κυκλοφορία από εκείνον. Αποσύρθηκε στο 75 για το πέρασμα του Μακέντα στο ματς.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (2/10): Κάκιστη εμφάνιση από τον Μυτιληνιό. Θα είναι θαύμα, αν αγωνιστεί ξανά με την πράσινη φανέλα. Έγινε αλλαγή στο 75′ για την είσοδο του Κώτσιρα.

Ματέους Βιτάλ (2/10): Σε άλλο γήπεδο ο Βραζιλιάνος, δεν έκανε απολύτως τίποτα στο ματς.

Καρλίτος (6/10): Ο Ισπανός δεν στηρίχθηκε στο πρώτο μέρος, στη συνέχεια πήρε περισσότερο μπάλα και είχε μια ωραία δημιουργία προς τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά και ένα γυριστό σουτ που πέρασε άουτ.

Γιώργος Βαγιαννίδης (6/10): Αυτό το παιδί διαθέτει αυτό το «κάτι» που αξίζει να προσέξει ο Γιοβάνοβιτς. Είχε μια ωραία προώθηση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως, η κεφαλιά του πέρασε παράλληλα από την εστία του Πασχαλάκη. Λίγο νωρίτερα, έκανε σωτήριο τάκλιν σε τετ α τετ του Ολιβέιρα.

Αχιλλέας Πούγγουρας (5/10): Μπήκε σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός απέκτησε υπεροχή (μετά το 60′) και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Φεντερίκο Μακέντα (2/10): Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι σκεφτόταν ο Ιταλός στο 90′. Πήρε τσάμπα κόκκινη κάρτα και χάνει το μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Κώτσιρας – Ρούμπεν (-): Δεν μπορούν να κριθούν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News