Το πρώτο βήμα για το νταμπλ! - Τι ώρα παίζει ο Εξάστερος

Κάτας: «Ήμασταν νευρικοί - Να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση»

Με φόρα για άλλο ένα πρωτάθλημα…

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ομάδα του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς αγώνων για τους τελικούς της Μπάσκετ Λιγκ (3/6-20.00) που θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Το καθήκον του έκανε απλά ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΑΕΚ στα ημιτελικά και όταν σοβαρεύτηκε στο 4ο παιχνίδι καθάρισε την Ένωση στο τελευταίο δεκάλεπτο και προκρίθηκε με 3-1 νίκες.

Το θετικό της υπόθεσης για το τριφύλλι είναι ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των παιχνιδιών με τους κιτρινόμαυρους τσίτωσε την ομάδα, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από την αποφασιστικότητα παικτών όπως οι Παπαπέτρου και Χεζόνια στο 4ο ματς με την ΑΕΚ.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Παναθηναϊκός πλέον πολύ δύσκολα θα υποτιμήσει το Λαύριο και αναμένεται να μπει στο παιχνίδι με διάθεση να δείξει ποιος είναι το αφεντικό.

Πάντως απέναντι στους πράσινους θα τεθεί μια πολύ σοβαρή ομάδα, που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Το Λαύριο επιβεβαίωσε και στα πλέι οφ την 2η θέση που κατέκτησε στην κανονική περίοδο και φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του, στους τελικούς της Μπάσκετ Λιγκ. Αξίζει να αναφερθεί ότι  το Λαύριο πέταξε έξω τον Προμηθέα με 3-2 νίκες, ενώ οι Πατρινοί είχαν προηγηθεί 2-0.

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός τέθηκε αντιμέτωπος του Λαυρίου ήταν στις 6 Μαΐου όταν το τριφύλλι δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 108-71 για τα ημιτελικά του κυπέλλου. 

Κάτας για τη σειρά με την ΑΕΚ:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μια δύσκολη σειρά. Ήρθαμε σε αυτή τη σειρά παίζοντας κόντρα στην ΑΕΚ με μεγάλο σεβασμό, ο οποίος είναι μεγαλύτερος μετά τα παιχνίδια αυτά. Έχει ποιοτικούς παίκτες και ποιοτικά γκαρντ. Δεν ήταν εύκολο για εμάς. Δεν προσεγγίσαμε με τον σωστό τρόπο το πρώτο και το τέταρτο παιχνίδι. Βρήκαμε την αφοσίωσή μας και σκοράραμε 17 πόντους στα τελευταία 7 λεπτά. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 9 πόντους.

Όλα αρχίζουν από την άμυνά μας και μου άρεσε ο τρόπος που κάναμε ένα βήμα μπροστά και αντιδράσαμε. Είχαμε πολλή πίεση και ακόμα έχουμε πηγαίνοντας στους τελικούς. Κάποιοι παίκτες βρήκαν χαρακτήρα. Ο Παπαπέτρου ήταν σπουδαίος για εμάς στην τέταρτη περίοδο. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Δεν ήταν μόνο αυτός, ήταν ομαδική δουλειά. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στην ΑΕΚ και είμαι χαρούμενος που αντιδράσαμε».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News