«Μονόδρομος» η νίκη στο ντέρμπι - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Μαχητής στη Μαδρίτη - Τι ώρα παίζει ο Εξάστερος

Τη νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι θέλει ο Παναθηναϊκός…

Το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ξεχωρίζει το Σάββατο (20.00) στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Το «τριφύλλι» επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται στο 4-1 και δεν έχει περιθώρια για νέα ήττα. Το ζητούμενο για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είναι να επουλώσει τις νέες πληγές που άνοιξε την Πέμπτη το βράδυ η ήττα από την Ούνικς στο ΟΑΚΑ και παράλληλα να υπάρξει και αγωνιστική βελτίωση.

Έγινε μεγάλη κουβέντα για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι «πράσινοι» την τελευταία άστοχη επίθεση απέναντι στην Ούνικς, αφού η μπάλα από το άστοχο σουτ του Παπαπέτρου βρήκε σίδερο και τελικά οι Ρώσοι πήραν το ροζ φύλλο (72-74).

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ θα είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος με τη φανέλα της ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Ο Έλληνας γκαρντ δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και αναμένεται να αποθεωθεί.

Η ΑΕΚ φέτος υπό τις οδηγίες του Στέφανου Δέδα είναι μια του ύψους και μια του βάθους και το 3-3 στην βαθμολογία αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Την περασμένη αγωνιστική η «Ένωση» ηττήθηκε με 82-85 από Κολοσσό στα Άνω Λιόσια και ο Δέδας υποστήριξε ότι «έχουμε εντοπίσει τις αδυναμίες για να γίνουμε καλύτερη ομάδα».

H προϊστορία είναι εντυπωσιακά υπέρ του Παναθηναϊκού. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει 25 χρόνια από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη ως φιλοξενούμενη -τυπικά ή άτυπα- κόντρα στον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια, ήταν 3 Νοεμβρίου του 1996, όταν η Ένωση με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο επικράτησε 94-77 του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ: έκτοτε μετράει 33 σερί ήττες!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News