Η πανίσχυρη «αεροπορία» του Εξάστερου!

ΒΟΜΒΑ! ΣΤΟΝ ΕΞΑΣΤΕΡΟ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Μια μπασκετική ατάκα λέει: «Το μπάσκετ είναι το άθλημα των ψηλών». Θα διαφωνήσουμε με τα λόγια αυτά, σε μια ομάδα τη διαφορά δεν την κάνουν μόνο οι ψηλοί.

Την κάνουν και οι κοντοί και το ιδανικό μείγμα είναι να έχεις ισορροπία και παίκτες ικανότατους σε όλες τις θέσεις.

[ads2]

Στον Παναθηναϊκό η ομάδα ειναι γεμάτη και στις δυο γραμμές της (ψηλοί – κοντοί) και έχει παίκτες ικανούς να οδηγήσουν την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες. Ειδικά η γραμμή των ψηλών (Φώτσης, Πατ Καλάθης, Νέος ξένος, Γκιστ, Σίνγκλετον, Μπουρούσης), όμως, φαντάζει απίστευτα δυνατή.

Εχει παίκτες για όλες τις δουλειές και όλες τις αποστολές και μέσα σε όλα η προσθήκη του ξένου «4αριού» που αναζητάει η ομάδα θα την κάνει τη φροντ λάιν του «τριφυλλιού» ακόμα πιο ισχυρή και ικανή να πάρει την ομάδα στις πλάτες της σε δύσκολες στιγμές και να την οδηγήσει στη νίκη.

Στην «πράσινη» φροντ λάιν δεσπόζει φυσικά ο Γιάννης Μπουρούσης. Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» μπορεί να απειλήσει το καλάθι με χίλιους τρόπους.

Με πλάτη, με πρόσωπο, με πικ εντ ρολ (δεν είναι πάντως αυτό το καλύτερό του χαρτί) αλλά και με σουτ και από κοντά και από μέση απόσταση και από τα 6,75μ. Ο Μπουρούσης είναι επίσης μανούλα στα ριμπάουντ, ενώ όσο κι αν η άμυνα δεν είναι στα μεγάλα συν του, μπορεί να κοντράρει καλά… βαριά κορμιά.

Μετά, υπάρχει ο Σίνγκλετον, ο οποίος έχει γρήγορα πόδια, είναι εξαιρετικός αμυντικός, παίζει πολύ καλά το πικ εντ ρολ, μαζεύει ριμπάουντ, σουτάρει σχετικά καλά ακόμα και από τη γραμμή του τριπόντου.

Μπορεί να παίξει και στο «5» και στο «4» αλλά και στο «3» (στο ΝΒΑ άλλωστε σμολ φόργουορντ έπαιζε). Στα μείον του είναι πάντως ότι δεν παίζει καλά με πλάτη στο καλάθι.

Στη συνέχεια είναι το… πολυεργαλείο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος παίζει στο «4», αλλά μπορεί να παίξει και στο «5», είναι εκρηκτικός και αλτικός, είναι πολύ καλός στο πικ εντ ρολ, μαζεύει ριμπάουντ, τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, είναι εξαιρετικός στις αλλαγές και όποιον πιάσει στην άμυνα τον κάνει να περάσει δύσκολες ώρες.

Στα μείον του είναι ότι δεν ποστάρει καλά και δεν είναι τόσο αξιόπιστος στο σουτ.

Ο Αντώνης Φώτσης μπορεί να δώσει πολλά με την εμπειρία του, να βοηθήσει στην άμυνα, να «σκοτώσει» από τα 6,75μ. στις καλές του μέρες. Ο Πατ Καλάθης θα δίνει ανάσες.

Και μέσα σε όλα υπάρχει και το νέο «4άρι» που θα έρθει και για το οποίο οι «πράσινοι» λένε ότι θα είναι παίκτης πρώτης γραμμής. Ετσι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει πολλά σχήματα στους ψηλούς, να πάρει σημαντικούς πόντους και κοντά και μακριά από το καλάθι και να παίξει άμυνα που θα σπάει κόκκαλα.

Από τις πιο ισχυρές τα τελευταία χρόνια…

Η φετινή φροντ λάιν του Παναθηναϊκού δείχνει «γεμάτη» και φαντάζει σαν μια από τις πιο ισχυρές «πράσινες» γραμμές ψηλών των τελευταίων 5 ετών. Αναλυτικά οι πράσινες φροντ λαίν την τελευταία 10ετία:

2006-07: Δήμος Ντικούδης, Ντούσαν Σάκοτα, Μάικ Μπατίστ, Κώστας Τσαρτσαρής, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Ρομπέρτας Γιαβτόκας.

2007-08: Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Αντρια Ζίζιτς, Μάικ Μπατίστ, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Νικόλα Πρκάτσιν.

2008-09: Ντούσαν Σάκοτα, Αντώνης Φώτσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Μάικ Μπατίστ, Νίκολα Πέκοβιτς.

2009-10: Αντώνης Φώτσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Μπόγρης, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Μάικ Μπατίστ, Νίκολα Πέκοβιτς.

2010-11: Αντώνης Φώτσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Μπόγρης, Μάικ Μπατίστ, Ιαν Βουγιούκας, Αλεξ Μάριτς.

2011-12: Κώστας Τσαρτσαρής, Πατ Καλάθης, Κώστας Καϊμακόγλου, Μάικ Μπατίστ, Αλεξ Μάριτς, Ιαν Βουγιούκας.

2012-13: Κώστας Τσαρτσαρής, Τζέιμς Γκιστ, Γάιος Σκορδίλης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Χίλτον Αρμστρονγκ, Στεφάν Λάσμε.

2013-14: Αντώνης Φώτσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Τζέιμς Γκιστ, Μάικ Μπατίστ, Στεφάν Λάσμε.

2014-15: Αντώνης Φώτσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Τζέιμς Γκιστ, Γιώργος Διαμαντάκος, Γιώργος Παπαγιάννης, Γκάνι Λαουάλ, Εστεμπάν Μπατίστα.

2015-16: Αντώνης Φώτσης, Τζέιμς Γκιστ, Βινς Χάντερ, Γιώργος Παπαγιάννης, Ογκνιεν Κούζμιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

2016-17: Αντώνης Φώτσης, Πατ Καλάθης, νέος ξένος, Τζέιμς Γκιστ, Κρις Σίνγκλετον, Γιάννης Μπουρούσης.

πηγή: sentragoal.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News