Παναθηναϊκός - Ζενίτ: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Ζενίτ: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζενίτ.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζενίτ.

Από… συντριβή σε συντριβή ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο δυσκολότερο χρονικά σημείο της σεζόν. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε το πιο ήσυχο βράδυ του στο ΟΑΚΑ, όχι λόγω απουσίας κόσμου, αλλά απώλειας ανταγωνισμού. Η εικόνα του Τριφυλλιού ήταν θλιβερή με το «ηλεκτροσόκ» της απομάκρυνσης του Βόβορα και τα «γκάζια» της διοίκησης να μην βγάζουν πουθενά.

Κώστας Χαραλαμπίδης (-): Δεν μπορεί να κριθεί ο υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς, και δεν είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί μια τόσο προβληματική κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Έκανε πειραματισμούς, έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του, αλλά οι συνθήκες που δημιούργησαν οι Ρώσοι από το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν μη αναστρέψιμες για τους πράσινους.

Σέλβιν Μακ (2/10): Ο Αμερικανός δεν είναι ο PG που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Είχε μόλις έναν πόντο και τέσσερις ασίστ για τρία λάθη σε 18 λεπτά παιχνιδιού. Το αποκορύφωμα ήταν πως έλειψε την περασμένη εβδομάδα για προσωπικούς λόγους από το ματς πρωταθλήματος που προηγήθηκε, με το Λαύριο, και φάνηκε εκτός ρυθμού.

Γιώργος Παπαγιάννης (6/10): Ο «Big Papa» παλεύει σε κάθε παιχνίδι με νύχια και με δόντια και είναι από τους λίγους διασωθέντες του φετινού Παναθηναϊκού. Όταν δεν υπάρχει, όμως, συνοχή στην ομάδα, τότε, και εκείνος αναγκαστικά «πέφτει» στη μετριότητα. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3(!) ασίστ σε 22:56.

Λευτέρης Μποχωρίδης (3/10): Πήρε χρόνο συμμετοχής στο β’ ημίχρονο και ήταν ό,τι πιο ορθολογικό επέδειξε ο Παναθηναϊκός στην περιφέρεια. Έπαιξε όσο μπορούσε ο Έλληνας γκαρντ, αλλά φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Έβαλε 5 πόντους, ενώ είχε και μια 1 ασίστ για 1 λάθος.

Ιωάννης Παπαπέτρου (5/10): Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σε διπλοβάρδιες και πάλι, ως point guard και ως τριάρι, βρίσκεται… έξω από τα νερά του. Έκανε 5 λάθη (!), στατιστική που αναδεικνύει την έλλειψη καθαρού μυαλού στην παρούσα φάση και τον κακό σχεδιασμό, συνολικά, της ομάδας. Έβαλε 14 πόντους, παρόλα αυτά, και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Λεωνίδας Κασελάκης (6/10): Φιλότιμος ο «Κασέλ» και στο ματς με τη Ζενίτ. Σκόραρε 9 πόντους σε 14′ και έβγαλε εις πέρα την αποστολή του στο διάστημα που αγωνίστηκε. Μάλιστα, με τη μαχητικότητά του, κέρδισε και 4 φάουλ. Ίσως, ο πιο ωφέλιμος παίκτης του παιχνιδιού βάσει του χρόνου συμμετοχής για τον Παναθηναϊκό.

Γιώργος Καλαϊτζάκης (-): Αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με σκοπό να απορροφήσει εκείνος τα φάουλ της ομάδας. Πήρε μια προσπάθεια, αλλά αστόχησε στο lay up. Δεν μπορεί να κριθεί.

Μάρκους Φόστερ (1/10): Ένα καλάθι (το πρώτο της αναμέτρησης) και ένας πόντος για τον Αμερικανό. Τίποτε, παραπάνω…

Νεμάνια Νέντοβιτς (4,5/10): Σκασμένος… ο Σέρβος, έβγαλε όλο του τον θυμό σε ένα κάρφωμα στην τέταρτη περίοδο. Δεν του πήγε τίποτε καλά, δεν μπόρεσε για πολλοστή φορά να πιάσει από το χέρι την ομάδα του και να την οδηγήσει σε κάποιο «θαύμα» και η στατιστική του τελικώς, ήταν απογοητευτική. 1/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 3/4 βολές, ενδεικτικό της χαμηλής ψυχολογίας στο σουτ.

Άαρον Ουάιτ (4/10): Σοφτ ο Αμερικανός φόργουορντ. Δεν βοήθησε, όσο θα έπρεπε, στην άμυνα, ενώ στην επίθεση περιορίστηκε σε χαμηλά επίπεδα (6 πόντους).

Ντίνος Μήτογλου (6,5/10): Στον Χαραλαμπίδη, ίσως, να πιστώθηκε η επιστροφή του Μήτογλου στις καλές εμφανίσεις. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε καιρό να κάνει κάποια ικανοποιητική εμφάνιση και στο ματς με τη Ζενίτ έδωσε λύσεις στην επίθεση με 13 πόντους και στην άμυνα με 7 ριμπάουντ.

Μπεν Μπέντιλ (4/10): Όπως και ο Ουάιτ, έτσι και ο Μπέντιλ, δεν έκανε… θόρυβο για τον Παναθηναϊκό. 8 πόντοι και 3 ριμπάουντ σε 17:56.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (3/10): Δεν ευθύνεται ο Κουβανός που έχει γίνει… «λάστιχο» στο παρκέ κουβαλώντας την ευθύνη του playmaker. Δεν ήταν παραγωγικός απόψε (2 πόντοι και 4 ασίστ), ενώ και στην άμυνα συνάντησε πολλά προβλήματα. Κρίμα, που ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύεται στο έπακρον τα προσόντα αυτού του παίκτη.

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News