Παναθηναϊκός - Ζενίτ 70-64: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Ζενίτ 70-64: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η… φόρα από το ΣΕΦ, η θερμή στήριξη των οπαδών του στο ΟΑΚΑ και οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Πρίφτη στην άμυνα συνεισέφεραν για τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει από τις όποιες δυσκολίες συνάντησε στο πρώτο μέρος από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Αυτό το 70-64 ήρθε με χαρακτηριστική δυσκολία για τους πράσινους και σε αυτό το κομβικό σημείο της σεζόν τους απαλλάσσει μέσω ενός βελτιωμένου ρεκόρ νικών – ηττών από μεγάλο μέρος της πίεσης.

Δημήτρης Πρίφτης (8/10): Είναι εμφανής η επιρροή που άσκησε στην ομάδα στη διακοπή του αγώνα για το ημίχρονο. Άλλαξε η τακτική σε άμυνα, παγίδεψε τους Ρώσους, που έβρισκαν πολύ εύκολα καλάθια από την αρχή, και έδωσε δικαιολογημένα τα «κλειδιά» των επιθέσεων σε Μέικον και Νέντοβιτς. Μπροστά του ο Έλληνας προπονητής έχει… δρόμο, καθώς φεύγει ο Φέρελ (ο Πέρι δεν πείθει) και ο Φλόιντ δεν χρήζει εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα να παίζει δεύτερο πεντάρι ο Έβανς.

Κέντρικ Πέρι (2/10): Ο Αμερικανός δεν σκοράρει, δεν πασάρει, παρά μόνο αμύνεται. Δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα, για τα οποία αποκτήθηκε και ο Παναθηναϊκός αποκομίζει ελάχιστο κέρδος για εκείνον.

Ντάριλ Μέικον (7/10): Ο ρόλος του ως playmaker κι όχι τόσο… σούτινγκ, του περιορίζει ως ένα βαθμό την εκτελεστική δεινότητα, αλλά αυτό που μετράει, είναι η επικερδής για το Τριφύλλι, εναρμόνισή του με τον Νέντοβιτς στην πεντάδα. Γενικά, ήταν θετικός με 11 πόντους (4/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Γιώργος Παπαγιάννης (10/10): Αξιοποιήθηκε στο β’ ημίχρονο και απέδωσε τα προσδοκώμενα. Έκανε μυθικό double double με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ με βαθμό ωφελιμότητας στο 31. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάτι άλλο για τον «πύργο» του Παναθηναϊκού, που μάλιστα, φάνηκε να σφίγγει τα δόντια του για να παίξει προς το τέλος της αναμέτρησης.

Λευτέρης Μποχωρίδης (3/10): Έπαιξε για ένα εξάλεπτο στις αρχές της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην αναμέτρηση.

Ιωάννης Παπαπέτρου (7/10): Προερχόμενος από ένα καυτό ματς στο ΣΕΦ και μια παλικαρίσια εμφάνιση, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν έπιασε υψηλά ποσοστά, όμως, σκόραρε στο φινάλε τις δύο κρίσιμες βολές.

Λεωνίδας Κασελάκης (6/10): Ο μεγάλος… μάγκας της εβδομάδας ξόδεψε αρκετή ενέργεια τη Δευτέρα, ωστόσο, ήταν χρήσιμος στα έξι λεπτά που αγωνίστηκε. Μάλιστα, πρόλαβε να το… στάξει από τα 6,75.

Οκάρο Γουάιτ (7/10): Ήταν σημαντικός για τον Παναθηναϊκό στην άμυνα, έφθασε στους 8 πόντους στην επίθεση. Σαφέστατα, μπορεί να αποδώσει και καλύτερα.

Τζεχάιβ Φλόιντ (2/10): Ο Αμερικανός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο της διοργάνωσης και ο Πρίφτης τον απέσυρε γρήγορα από το παρκέ.

Νεμάνια Νέντοβιτς (10/10): Αν γίνει η σούμα μαζί με τα «όργια» της Δευτέρας, αξίζει το 10άρι και ο Σέρβος. Έκανε τα δύο από τα τρία καλύτερα ματς (μαζί με εκείνο κόντρα στη Φενέρ), το βράδυ της Πέμπτης σημείωσε 18 πόντους και 5 ασίστ.

Τζέρεμι Έβανς (5/10): Έκανε το highlight της βραδιάς με το εναέριο κάρφωμα στο πρώτο μέρος. Κάλυψε και τη θέση του αναπληρωματικού σέντερ, αλλά για να έρθει η νίκη, χρειαζόταν… Παπαγιάννης.

Λευτέρης Μαντζούκας (-): DNP

Χάουαρντ Σαντ Ρος (6,5/10): Και ο Κουβανός προερχόταν από ματς υψηλής έντασης και ταξίδια την περασμένη εβδομάδα. Τα πήγε σχετικά καλά με 6 πόντους (2/3 τρίποντα)και μπόλικη δουλειά στην άμυνα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News