Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Ζάλγκιρις.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Ζάλγκιρις.

Με το… αριστερό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την τριάδα των εντός έδρας αγώνων στο ΟΑΚΑ. Η εικόνα του ήταν άσχημη στο πρώτο ημίχρονο – όπως και στο Μιλάνο -, στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να συνέρχεται (50-50), ωστόσο, η Ζάλγκιρις με ένα θεαματικό σερί «2-17», «κλείδωσε» τη νίκη στην Αθήνα.

Γιώργος Βόβορας (4/10): Ο Έλληνας προπονητής βγήκε από νωρίς… έξω από τα ρούχα του. Προσπάθησε να φτιάξει την αμυντική συνοχή της ομάδας, αλλά σπατάλησε ένα ημίχρονο. Δεν δικαιώθηκε για την επιλογή των Μπέντιλ και Φόστερ, ενώ η απουσία του κορυφαίου Παπαγιάννη και του Σαντ Ρος σε μερικά σημεία του παιχνιδιού, στοίχισαν στους πράσινους. Πλέον, έχει τέσσερις μέρες να προετοιμαστεί για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανησυχητικό για τον πράσινο τεχνικό το γεγονός πως ακόμη μια ομάδα κάνει ρεκόρ… τριπόντων απέναντι του (13/20)!

Σέλβιν Μακ (6/10): Θετικός ο Αμερικανός γκαρντ στο ματς με τους Λιθουανούς. Σημείωσε 10 πόντους και 4 ασίστ, ενώ έκλεψε και 2 μπάλες. Έπαιξε σχεδόν τον ίδιο χρόνο με τον Σαντ Ρος (23:28 – 22:42), μη έχοντας, βέβαια, τις ίδιες αμυντικές ικανότητες με τον Κουβανό.

Γιώργος Παπαγιάννης (9/10): Σε μερικά σημεία, φάνηκε ως μόνος ξύπνιος ανάμεσα σε υπνωτισμένους συμπαίκτες. Ο «Big Papa» δεν πτοείται, παίζει εξαιρετικά και το «double double» απέναντι στο σύλλογο από τη Λιθουανία, τον δικαίωσε σε ατομικό επίπεδο για την προσπάθειά του. Πήρε 20 βαθμό ωφελιμότητας για την ομάδα!

Λευτέρης Μποχωρίδης (2,5/10): Εντελώς «φτωχή» εμφάνιση από τον Έλληνα γκαρντ. Με μόλις 1/6 σουτ (1/3 δ., 0/3 τρ.) αποχώρησε από το παρκέ ο Μποχωρίδης, ενώ δεν συνέβαλε καθόλου δημιουργικά (0 ασίστ). Δεν ήταν στη μέρα του καθόλου.

Ιωάννης Παπαπέτρου (4/10): Σε (πολύ) ρηχά νερά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Είχε 2/10 δίποντα – τρίποντα (2/6, 0/4) και 6/6 βολές. Φάνηκε πελαγωμένος απέναντι στη Ζάλγκιρις, η οποία επεδίωκε να του… κόψει τη φορά με φάουλ, όποτε χρειαζόταν (έξι κερδισμένα φάουλ). Δεν έκανε εκείνος το βήμα μπροστά, όταν το σκορ πήγε στο 50-50.

Λεωνίδας Κασελάκης (-): Αγωνίστηκε για λίγο (1:31) και δεν μπορεί να κριθεί.

Μάρκους Φόστερ (1,5/10): Ένα τυχερό καλάθι, ο απολογισμός του Αμερικανού στο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις. Σε ακόμη ένα παιχνίδι, δεν ξύπνησε από το «κόμμα» και ο Παναθηναϊκός το πληρώνει με ήττες. Κάτι πρέπει να γίνει!

Νεμάνια Νέντοβιτς (5,5/10): Μέτρια εμφάνιση από τον Νέντο. Πήρε μερικά… σκοτωμένα σουτ (2/7 τρίποντα), όταν οι πράσινοι έβρισκαν αδιέξοδο στην επίθεση. Μερικές διεισδύσεις (2/3 δίποντα) και τέσσερις ασίστ. Μέχρι εκεί. Αποβλήθηκε στο τέλος με πέμπτο φάουλ (το ένα εκ των οποίων, ήταν για… γέλια!).

Άαρον Ουάιτ (5/10): Ούτε… κρύο, ούτε… ζέστη και για τον πρώην παίκτη της Ζάλγκιρις. Είχε όρεξη και ενέργεια, σκόραρε 7 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Κάπου… χάθηκε εν συνεχεία, η συνέπειά του σε άμυνα και επίθεση.

Ντίνος Μήτογλου (4/10): Μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, αλλά πάτησε απότομα φρένο. Ίσως, ευθύνεται και ο προπονητής που τον έβαλε για μόλις 9 λεπτά. Ολοκλήρωσε το ματς με 9 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Μπεν Μπέντιλ (2/10): Από τις κύριες πληγές του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο στο κομμάτι της άμυνας. Δεν συνεισέφερε σε κανέναν τομέα, απεναντίας, έκανε και δύο λάθη. Αποχώρησε από το παρκέ μετά από 7 λεπτά.

Σαντ Ρος (5/10): Μη παραγωγικός, προσπάθησε μαζί με τον Παπαγιάννη να γυρίσουν το ματς, αλλά στην τελική κόρνα, τα συναισθήματα και για κείνον, είναι ανάμεικτα. 1/8 σουτ ο Κουβανός (1/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα), σε μερικά σημεία δεν είχε το καθαρό μυαλό, αλλά στην άμυνα είναι πάντοτε, αξία!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News