Παναθηναϊκός: Υψηλός βαθμός στο «2» η νέα τάξη πραγμάτων

Παναθηναϊκός: Δύσκολα, δίδυμο στην πεντάδα - Ποια η εξήγηση

Στο φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας είδαμε τον Νταρίλ Μεϊκόν ν’ αναλαμβάνει το κατέβασμα μπάλας.

Το συμπλήρωμα του Νέντοβιτς στη θέση 2 θα είναι ο Αμερικανός, ο οποίος προέρχεται από δεξαμενή παικτών που έχουν ταλέντο, έδειξαν ποιότητα σε μικρότερες ομάδες και το επιτελείο του Παναθηναϊκού αποφάσισε να τους δώσει μια ευκαιρία.

Ο Μεϊκόν έδειξε στην ΑΕΚ πως το ταβάνι του είναι μεγαλύτερο. Δεν είναι μονοδιάστατος, αλλά ένας σκόρερ που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ.

«Άγουρος» αλλά σβέλτος, παίζει πάνω από τις δυνατότητες του ύψους του λόγω αλτικότητας και εντυπωσιακής σύνδεσής με το καλάθι. Ικανότατος στο 1vs1, αλλά εδώ δεν είναι ΑΕΚ να μονοπωλεί επιθέσεις, επιπλέον πρέπει να λαμβάνει σωστές αποφάσεις δίχως να εκβιάζει τις προσπάθειες, ειδικά αν ο προπονητής του πει να παίξει μερικά λεπτά στο 1.

Ως δημιουργός θα κληθεί να έχει θετικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ/λάθη, δεν το λες κι εύκολο. Θεωρητικά στη θέση 2, με τον Σέρβο και την αφεντιά του είσαι κάτι παραπάνω από ΟΚ, αλλά υπάρχουν ακόμη 4 θέσεις (και στο ρόστερ άλλες δέκα) για να δεις τι θα κάνεις.

Το σπορ δεν είναι ατομικό, ακόμη κι ο αν ο πρωταθλητής καταφέρει την «αναβάθμιση» και σε άλλες θέσεις ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι θα αρκεί, διότι θα πρέπει οι παίκτες να γίνουν ομάδα, με καλή χημεία, μαχητικότητα και κοινό στόχο. Πάντως στο 2 η νέα τάξη πραγμάτων παίρνει υψηλό βαθμό.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News