Παναθηναϊκός – Βόλος: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός – Βόλος: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Βόλο και την ισοπαλία 1-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι πράσινοι είχαν αυτό που ήθελαν μέχρι το 90′, αλλά ο Μπαρτόλο έκανε ζημιά από το ύψος της μικρής περιοχής με ένα τσίμπημα της μπάλας, προ του Σένκεφελντ. Έτσι, το Τριφύλλι κάνει… τρεις τους βαθμούς σε πέντε ματς και η απόστασή του από τις ευρωπαϊκές θέσεις απομακρύνεται επικίνδυνα.

Λάσλο Μπόλονι (5/10): Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε διάταξη «4-4-1-1» στη δική του πρεμιέρα στον πάγκο του Τριφυλλιού. «Έφτιαξε» μεσοβδόμαδα την ψυχολογία των παικτών κι αυτό φάνηκε. Αδικαιολόγητα αντικαταστάθηκε ο Καρλίτος στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε τη λογική να διατηρήσει το «1-0» μέχρι τέλους, και δεν δικαιώθηκε.

Σωκράτης Διούδης (6/10): Σταθερός ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σε ολόκληρο το 90λεπτο. Είχε μια καθοριστική απόκρουση στο τετ α τετ του Σάντσες που κράτησε το μηδέν στο πρώτο μέρος. Ίσως, να μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση στη φάση του «1-1» από τον Μπαρτόλο.

Μπαρτ Σένκεφελντ (5/10): Καλή εμφάνιση από τον Ολλανδό. Είχε καίριες τοποθετήσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Πούγγουρα υπάρχει – ως γνωστόν – «χημεία». Έκοψε αρκετές αντίπαλες προσπάθειες, έφθασε δεύτερος, όμως, στη φάση του τέρματος του Βόλου με τον Μπαρτόλο.

Αχιλλέας Πούγγουρας (5/10): Αδράνησε και εκείνος στη φάση της ισοφάρισης του Βόλου στις καθυστερήσεις του αγώνα. Κατά τ’άλλα, ο Έλληνας αμυντικός ήταν θετικός στην επιστροφή του στην ενδεκάδα.

Φακούντο Σάντσες (6/10): Καλή εμφάνιση από τον Αργεντινό δεξιό μπακ. Ανταποκρίθηκε στο έργο του ανασταλτικά με αντίπαλο τον Ουάρντα. Από δικό του γύρισμα, οι πράσινοι κέρδισαν το πέναλτι που δεν έγινε γκολ από τον Καρλίτος. Είχε καλές προωθήσεις στο μισό του αντιπάλου, όμως, υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης ακόμα.

Βασίλης Ζαγαρίτης (5/10): Αξιοπρεπές παιχνίδι από τον Έλληνα αριστερό μπακ. Ήταν αυτός που έπρεπε, όταν έπρεπε… στο ανασταλτικό κομμάτι. Είναι εμφανές πως δεν θέλει να ρισκάρει στην επίθεση. Το διάστημα που λείπει ο βασικός αριστερός μπακ, ανταποκρίνεται επάξια.

Μαουρίσιο (6/10): Θετικός ο Βραζιλιάνος στο ντεμπούτο του που συνδυάστηκε με ασίστ στον Καρλίτος. Είχε μια ομαλή συνύπαρξη με τον Κουρμπέλη στο κέντρο. Είχε μερικές προωθήσεις στην περιοχή και μια τελική προσπάθεια στο 37′ που κατέληξε κόρνερ. Θέλει χρόνο για να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό που θέλει και ο προπονητής του.

Δημήτρης Κουρμπέλης (5/10): Προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, να βγάλει μπαλιές προς τα μπροστά. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Δείχνει να ταιριάζει με τον Μαουρίσιο δίπλα του, είναι ζήτημα χρόνου να γίνουν και οι δύο καλύτεροι στα χαφ.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (5/10): Ανεβασμένος ο Μυτιληνιός εξτρέμ, αλλά δεν απέφυγε το λάθος που θα μπορούσε να στοιχίσει. Από δική του επιπολαιότητα, ο Σάντσες βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη. Κατά τ’άλλα, στο επιθετικό κομμάτι ήταν ομαδικός, ουσιαστικός και δημιούργησε «πονοκεφάλους» στην άμυνα του Βόλου. Είχε ωραία γυρίσματα της μπάλας προς την αντίπαλη περιοχή στο 2′, στο 11′ και στο 85′.

Αϊτόρ Καταλαπιένδρα (4/10): Ο Ισπανός εξτρέμ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Είχε θέληση, δεν βοήθησε, όμως, όσο έπρεπε επιθετικά την ομάδα. Αντικαταστάθηκε στο 69′ και τη θέση του πήρε ο Μολό.

Φεντερίκο Μακέντα (4/10): Στο ρόλο του ως δεκάρι δεν συνεισέφερε αρκετά. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήρε αρκετές μπάλες. Όταν ανέβηκε στην κορυφή της επίθεσης, είχε δύο προσπάθειες να «τελειώσει» το ματς, αλλά καθυστέρησε τραγικά.

Καρλίτος (6/10): Ανάμεικτα συναισθήματα αφήνει η εμφάνιση του Ισπανού, ο οποίος έκανε τα… εύκολα, δύσκολα. Ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης στο γήπεδο, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 11′, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά, έπειτα από τελική πάσα του Χατζηγιοβάνη. Ήταν εντός φάσεων (15′, 37′, 38′), έχασε το πέναλτι (56′), όμως, πέτυχε το «χρυσό» γκολ ένα λεπτό αργότερα.

Γιάννης Μπουζούκης (-): Πέρασε σε ένα μέρος του παιχνιδιού (75′) που ο Παναθηναϊκός είχε οπισθοχωρίσει. Δεν είχε κάποια έμπνευση επιθετικά στο τελευταίο τέταρτο. Δεν μπορεί να κριθεί.

Γιοάν Μολό (-): Μπήκε στο γήπεδο στο τελευταίο 20λεπτο. Είχε διάθεση. Ωστόσο, η ομάδα ακολούθησε αμυντικό πλάνο στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News